Besök i Lidhult

Nu ska jag visa morfar hur man lägger upp bilder på min blogg...

blomma


pappa

Mums mums!

våfflor

I eftermiddag ska jag och Tommy åka och hälsa på mormor och morfar. Ska bli trevligt och väldigt GOTT, mormor ska göra sina goda våfflor! :-) Tänkte på det hela dagen igår (nästan iaf) och nu börjar det vattnas i munnen ordentligt... ;-)

Annars känns det här som en ganska grå och trist dag. Regn, regn, regn.... och givetvis lite blåsigt också. Jag lyckas inte heller riktigt komma igång med pluggandet för nya kursen. Går kvar i mitt lyckorus efter beskedet om omtentan... :-D Men den nya kursen (arbetsliv och organisation) ska tydligen vara en av de jobbigaste  på det här programmet så det vore bra om man kunde bli lite motiverad nu. Egentligen tycker jag att den är intressant men det är så mycket att läsa och jag blir så trött av att läsa en massa hela tiden..



Men men, det måste ju göras så det är bara att bita i det sura äpplet och le...

Väl godkänd start på veckan...

Ja...



Veckan kan knappast börja bättre... Går upp halv nio och gör en utmärkt frukost bestående av en hemmafixad latte med kanel, två skinkmackor, ett glas juice och vaniljyoughurt med tinade jordgubbar, skivad banan och lite flytande honung på toppen. Åååhhh... himmelskt gott! :-)



Sedan sätter jag mig i soffan och läser Den skötsamme arbetaren, tröttnar väldigt fort och sätter mig istället vid datorn och kikar bland annat in på Malmö högskolas webmail....

Jag fick  VG på omtentan!!!!!!!!!!!!! :-D
Jag som var rädd för att det eventuellt hade gått åt skogen! Jag trodde ju att jag kanske missuppfattat ena frågan och därför skulle få nol poäng på den. Visst, godkänd tänkte jag att det nog fanns möjligheter till men VG....! Jag som brukar ha svårt för salstentor... Men där ser man. :-D


glad
www.skrattnet.se

Sommarminnen 2006...

Längtar:
 
till sol och värme,

svalkande bad och kall öl.

doften av grillat och solmogna jordgubbar.

Sommar.... så här såg det ut förra året...


               
Grillning hos mig                                        En kväll på Leffes i Tylösand



152936-109
Jenny väntar på skjuts till förfest innan Leif´s Lounge på Tylösand.




152936-107
Tre goda vänner: Marlene, jag och Sara på Saras cocktailfest.



        
Midsommardagen                                          Saras cocktailfest



tjejgäng

Förfest vid Brottet



                      
Förfest vid Brottet



ja å hanna2
Jag och Hanna



ja o jenny
Jag och Jenny




         
Förfest vid Brottet och på Leffes




Hanna
Hanna





        
         



    
Midsommarafton


HOBBEKOLLAGE

Lite bilder på lilla voffsegull... ;-)



snuttis



springer


snö


bebis2


bebis


plutt


valpprofil


tunga


hobbesol2


hobbesol


nalle2

nalle


skogsöt


filtnära


filt


valp


vitsippa


152936-69


Lessenvovve

JulHobbe

Hobbenära

        

        

      

        

 






Recept!

Jag gjorde en god salsasås till kycklingen jag åt igårkväll. Blev överraskande gott faktiskt så jag tänkte att jag ska dela med mig av detta urenkla recept:


chilli

1 gul lök (lite mindre än normal storlek)                                 
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
1 burk krossade tomater
1 tsk spiskummin                                                                             
1/2 - 1 tsk salt
1/2 tsk socker
chillipeppar eller cayennepeppar efter smak

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och spiskummin. Låt koka 10 min under lock. Smaka av med salt, socker och eventuellt chillipeppar el cayennepeppar
Servera och njut!


P.S. Är inte lika njutbar när man har förkylningsblåsor i munnen.... Aj aj aj.... D.S



Bild: Google

50-årsfest!

Då så.... Då har man fått tid till att uppdatera bloggen efter Malmödagarna. Har städat slängt ut julgrejerna (JA, jag vet att det är SENT!), städat, handlat och lånat den kurslitteratur som behövs till den nya kursen som handlar om arbetsliv och omvärld. Ska börja läsa den skötsamme arbetaren av Ambjörnsson i helgen. Den kan nog vara rätt kul att läsa, den är lite historisk och eftersom jag precis läst Mats Trondmans Varken ung eller vuxen, som handlar om den begränsade skötsamhetskulturens barnbarnsbarn, så ska nog Den skötsamme arbetaren bli intressant.

Nog om skolan.
Det var ju 50-årsfest i lördags i Lidhult. Väldigt kul och lokalen var jättefin att ha fest i. Bill och Bull spelade bra, jag tror att alla gillade musiken för det var mycket dans. Hobbe verkade också trivas eftersom det första han gjorde var att pinka in sitt revir både på golvet och på bandets ena mickstativ..... Fy Hobbe!
Maten var himla god också, potatisgratäng med fläskfilé och kalkonfilé.

Festen varade ända fram till halv tre någon gång och jag, brorsan och mamma och herr Ohlsson satt uppe till fyra. Mamma fick sin present av Peter då för han ville av någon anledning inte ge henne den på festen... ;-)

Här har vi några bilder:

     

     

    

   



Tyvärr tog jag fler bilder med pappas kamera (som är mycket bättre) och eftersom jag inte har dem här kunde jag inte lägga upp dem. De "rologaste" bilderna tog jag med den kameran, typiskt! Men man kanske kan lägga upp dem senare.


Nähä... nu ska jag nog börja läsa den där Skötsamme arbetaren.


Fullspäckad helg avslutad!

Då var det söndag kväll och det har varit en fullspäckad och rolig helg. Hinner inte skriva så mycket om den ikväll för jag måste hinna packa till "Malmödagarna" med skolan som börjar imorgon.

Var fest både i fredags och lördags. Hos Marlene i fredags som fyllde år och bjöd på smörgåstårta, jättegott!! Hon är riktigt bra på det! I lördags var det mammas 50-årsfest i Lidhult med liveband och lite "spektakel". Var också väldigt roligt, gick inte o lade mig förren klockan var fyra på natten. Och födelsedagsbarnet kom sist i säng såklart.

Kollade ju på hus i lördags också. Väldigt fint faktiskt och det var inget som behövde renoveras. Får se hur det går med det.

Omtentan är också avklarad.... Får se hur det går med den... Har jag förstått frågan rätt gick det nog vägen, annars gick det nog åt skogen... :-/

Lägger nog upp lite bilder från festen när jag kommit hem från Malmö, blev en del roliga faktiskt!

Måste...

Jag måste få skriva av mig lite fast jag egentligen inte har tid.... Jag orkar inte bara sitta med näsan i böckerna hela tiden! Herre gud, jag har inte varit utanför dörren idag en en gång. Men imorgon är det äntligen över! HOPPAS att jag inte får black out nu bara! Jag är hopplös med mitt minne. Kommer ihåg de mest meningslösa saker (som att jag hade jeanskjol första dagen jag började på syoutbildningen aug -05) men jag kan inte komma ihåg de varför de sju viktigaste samtalsfärdigheterna är de viktigaste eller vad struturalism och  handlingssociologi handlar om.... Och DET har jag tenta på IMORGON! Men det fastnar inte...

152936-49

Jag är klar med den förbannade hemtentan nu iaf... Varför var den tvungen att vara samtidigt som omtentan...? Grr.

Hrm... jag skulle kanske låta folk ställa frågor som rör studie- och yrkesvägledning på min blogg så kan jag träna lite... Så kanske jag lär mig nån gång... :-) Så var så goda.....

Undrar ni något om studier och yrken så ska jag försöka hjälpa....

yrken

Men nu är det dags att lägga i högsta pluggväxeln så att jag kan "memorera" in lite äckliga begrepp i min förvirrade skalle....

God natt kära blogg

Har inlett mitt pluggande till omtentan på fredag och hemtentan som ska mejlas in på torsdag kväll så det blir inga längre blogginlägg denna vecka... Måste vara disciplinerad om jag ska klara det här.

Men jag fick mitt H&M-paket idag. Ska skicka tillbaka koftan för den var aaaaalldeles för stor! Men de andra kläderna var jättefina och satt bra. Blev positivt överraskad av mysbyxorna som var jättesköna och satt väldigt bra på min kära bakdel, hi hi! ;-)

Och klänningen jag hade panik över..... Ingen fara på taket! Den var inte alls så stor som den klänningen jag provade i H&M- butiken i stan, trots att det var samma storlek! Så det blir den klänningen på festen. Skönt, för jag hade INTE haft råd att köpa nåt nytt....

Om bloggar och sånt

Jag måste faktiskt erkänna att det här med att blogga var mycket roligare än jag hade kunnat föreställa mig. Dels är det roligt att skriva av sig om lite tankar och funderingar, som en webbdagbok ungefär. Jag skriver ju i och för sig inte mina innersta tankar eftersom bloggen är öppen för andra men om "ytliga" och vardagliga saker kan man ju skriva av sig om.

Sedan är det faktiskt kul att se att det finns så många i detta avlånga land som gillar samma saker som man själv gör. Folk som gillar samma musik, har samma intressen, samma klädsmak, etc...
Det är också kul att titta i andras bloggar för att få inspiration och idéer till saker och ting. T ex recept, boktips, tips på bra shoppingställen, mode, skönhet, musik, bla bla bla.... Det är kul att se att människor så gärna vill dela med sig av sina liv. Man kan t ex få ta del av "dagens outfit", shoppingfynd, biotips, känslor och tankar, fester, husdjur, ja you name it!


Man får helt enkelt tillgång till så mycket kunskap och vetande om allt från smoothierecept till hur man tar reda på vilken kändis man är mest lik. Visst, man lär sig kanske inte så mycket om Sveriges nationalekonomi eller hur man löser problemen med växthuseffekten men små vardagliga tips och idéer, som kanske vissa tycker är ytliga el meningslösa, kan vara nog så viktiga för andra.  Jag tycker dessutom att det är väldigt individuellt vad som är viktigt el inte viktigt att ha kunskap om. Jag har i alla fall hittat en hel del roliga och bra grejer genom andras bloggar som gör min vardag lite roligare!


Panik!

Var på stan idag. Såg att de hade den klänning jag beställt från H&M i butiken också. Dock inte på rea.. Jag har inte fått mitt paket än så jag tänkte att jag kan ju passa på å prova klänningen i den storlek jag beställde för att se hur den sitter. Har nämligen planerat at t ha den på ett stort kalas på lördag... Givetvis var den liiite för stor! Till vardags är det inga problem, då behöver det inte sitta tajt men på fest tycker jag att det ska sitta åt lite mer. Med tanke på modellen iaf.
Skiiiit, jag misstänkte nästan det! Jag har en sådan där typisk mellanstorlek... Hade behövt något mellan 38 och 40... Min nyårsklänning är nog för fin att ha och det fanns inget annat kul i stan... Typiskt, typiskt, typiskt.... :-(

Replokal sökes!

Kanske finns det någon som läser denna blogg (man vet aldrig) som känner någon som känner någon som känner någon som känner till en billig replokal i Halmstad...

152936-45



Jag och två kompisar har varit sugna på att spela ihop ett tag nu. Kom igång lite i våras men det fick tyvärr ett snabbt avslut. Vi skulle vilja ta upp det igen men det får inte vara för dyr hyra då två av oss är studenter.

Något sånt här söker vi:

- Replokal med låg hyra
- Gärna tillgång till trumset i lokalen

Tacksam för tips!

Jack Black                                              rockelev

Apråpå det här med musik... Såg School of rock med Jack Black på nyårsdagen. Han är grymt kul den figuren! Man blev inte lite sugen på att spela heller. Så coolt i slutet när Jacks rollkaraktär startar en rockskola som lär ungarna allt från att spela gura till hur man lever äkta rockstjärneliv! :-P En sådan skola hade man längtat efter att gå till!

152936-48


Finally friday....

Då nalkas helgen! Gött! Ska gå en stunda på stan imorgon tror jag. Har inga pengar att shoppa med men jag tänkte kolla om de fått in lite nytt som man kan investera i senare. Är sugen på en del plagg som jag sett i H&M:s katalog och jag tänkte att jag skulle kolla okm de fått in nåt av det här i stan. Ska kolla om "mina" stövlar på Scorett finns kvar också. Har hittat ett par svarta stövlar med högt skaft, lagom hög klack för min längd MEN..... De kostar 2000 spänn!! Passar inte min studentbudget.. Men man kan ju hoppas att de rear dem ordentligt snart så kaaaanske....

Har knappt satt min fot utanför hemmet heller, förutom till skolan, handla och sånt så det kan bli skönt att komma ut lite.. kommer nog att sitta inne med näsan i böckerna så det räcker följande vecka.... Fick idag reda på att omtentan är fredagen den 19:e och hemtentan ska vara klar den 18:e. Måtte jag kunna koncentrera mig nu!

Det blev förresten en bra redovisning av våra åtgärdsprogram idag. Vi "spelade" upp en situation när skolpersonalen tillsammans med den berörda eleven, bestämmer vad som behöver åtgärdas för att eleven ska få en bättre skolsituation. Hela klassen fick VG rakt av!  Läraren tyckte det var lysande och var helnöjd.

Vi fick tillbaka våra papers om pedagogisk miljö och grupprocesser idag också. Läraren skulle granska vårt språk för det är en del i klassen som tydligen "skriver som krattor". Men tillhör inte den gruppen och när jag fick tillbaka mitt paper idag så var läraren så nöjd att han tog mig i hand och sa att det alltid är lika roligt att läsa det jag skriver och att han verkligen fick leta för att hitta något att rödmarkera men ICKE! Inte ett enda fel! Behöver nog inte nämna betyget... ;-) Så man kan nog säga att  det skolmässigt har varit en bra dag idag i alla fall! Skönt att få beröm ibland, det behövs.

Pratade med pappa igår. De hade fått tåg i en av parfymerna jag önskade!!:-) Nina by Nina Ricci, härligt! Flaskan är SÅ söt tycker jag!

                                                                                                   parfym
De hade köpt två surfshorts och två svarta träningslinnen också. Ska bli kul att se bilderna sedan.

Vad ska man göra ikväll då? Ska nog titta lite på Let´s Dance faktiskt, kanske ta ett bad också... =-)


                              dance


Ankjakt och evig trötthet...

Idag har jag varit på ankjakt på nätet.. Behövde en mass ankbilder men det är hemligt vad jag ska ha dem till... ;-) Hittade många tuffa ankor iaf...

rymdanka   galen ANKA    diamantanka   Ankrace

Idag har jag verkligen inte gjort mycket. Lade mig kvart över tio igår kväll för jag var helt slutkörd. Speciellt efter boxpasset där Oscar lyckades köra musten ur mig. Trodde verkligen inte hade jag hade så mycket energi som jag hade. Var trött och hade ont i huvudet innan passet så jag, jag hade minnsan tänkt att ta det lugnt men gjorde jag det......?? NÄPP!! Självklart inte.. Är i och för sig nästan omöjligt att ta det lugn när man boxas med någon och nu har jag och Oscar boxat så många gånger så han vet hur han ska trigga mig, ha ha!

Hur som helst var jag så trött framåt nio när jag gick hem till Tommy (skulle sova där) att det kändes som ögonen skulle trilla ur mig. Han såg på mig hur trött jag var och han var det själv också så vi gick och la oss kvart över tio. V ar väl bra för honom också eftersom han skulle upp till jobbet kvart i fem på morgonen,.

trött

Men han vaknade minnsann vid fyra och då vaknade jag så klart också så vi låg och mös och pratade lite och så visade han bilderna på ett hus som är till salu som han kanske ska kolla på nästnästa lördag.. Kollad på en trea igår (jag var bara med som smakråd, ska INTE flytta ihop, ha ha ;-)) men den var väldigt liten och hade behövt renoveras väldigt mycket.

Eftersom jag vaknade vid fyra hade jag svårt att vakan sedan och kände mig nästan lika trött som när jag gick och la mig och kom inte ur sängen förren vid elva.... suck... Där sprack min planering på att börja pluggandet tidigt varje dag denna vecka.... Det här vädret gör mig väldigt trött också... regn, regn,regn, mörker och blåst... Har inte sett solen på hur länge som helst! :-(

Nä... nu får jag väl läsa igenom mitt åtgärdsprogram som ska redovisas imorgon....

God morgon världen

Varför har jag döpt min blogg till Missfraggelo? Jo, jag ville ha ett namn som sticker ut lite, som man förhoppningsvis kommer ihåg. Nu är det så att jag av en anledning har fått smeknamnet fraggelo av mr T. Anledningen till det är att han tycker att jag ser ut som en fraggel.... Hrm... ska man ta det som komplimang eller förolämpning? Han menar det givetvis som en komplimang... Men ändå! Jag kan inte se några likheter. Men enligt honom har jag samma röda, lite busiga hår och stora ögon. Ja ja... Hur som helst så har han även en del olika varianter på smeknamnet t ex fraggelo och fröken fraggel. Så jag tänkte att jag skulle ju kunna köra en mix av dem som blogg namn dvs Missfraggelo. :-)




Likheter? ;-)


152936-36   152936-37

Nog babblat om mitt namn... Idag ska jag följa med Tommy och titta på en lägenhet som han eventuellt ska köpa. En tvåa borta vid högskolan. Jag följer med som smakråd och Nicke är med som Tommys kritiska ögon. Kan nog vara bra...

Ooops!

Skrev tydligen att jag inte har några pengar denna månad för att jag fick så lite i julklapp.... Jag menar ju att jag fick så lite i studiebidrag såklart! Däremot gick det mesta till julklappar. Så, nu blev det rätt!



Åtgärdsprogram klart!

YES!

Klar med åtgärdsprogrammet! Har bar lite bilagor i form av teckningar kvar. Men all text och idén kring det är färdigt. Då kan jag ta itu med omtentan imorgon istället.
Jag kanske skulle ta och städa nu istället. Behövs men det är ju så tråkigt!

Ny vecka påbörjad

Då var det andra tisdagen på det nya året påbörjad... Väldans vad fort det går. Idag ska jag göra färdigt mitt åtgärdsprogram och träna lite. Blir body combat som vanligt. Skönt att träningsvärken börjar avta nu efter jul/nyårsvilan.

Är redan bankrutt. Alla hemska räkningar kom den här månaden när man får så lite i julklapp, såklart! Och så ska vi till Malmö på introduktion och föreläsningar innan den 25:e! Fattar inte hur detta ska gå. Kanske kan be om förskott på lönen....?

Jag har dessutom beställt kläder från H&M och jag hoppas det dröjer ett par veckor tills de kommer... Men de kommer nog redan nästa vecka är jag rädd.... :-P
Men det är fina och användbara saker jag köpt:


Cardigan                 152936-34    


 vit skjorta                  Mysdress 

Koftan är i precis den långa längd jag vill ha den i och klänningen har jag funderat på i tre månader och nu var det rea på den så jag tänkte att va tusan, då slår jag till! ;-) Den vita skjortan får ersätta min gamla vita skjorta som jag tyvärr krympte i tvätten... :-( Den som var så fin.... Man kan fortfarande använda den om man rullar upp ärmarna, då syns det inte att de är för korta för mina långa armar. Skjortan behövde tvättas i 30 grader egentligen men det går inte i våra knäååa tvättmaskiner i det här förbaskade lägenhetshuset!
Mysdressen får jag förresten på köpet.

Idag kommer mamma och pappa hem från Thailand också. Ska bli kul o kolla in bilder och så nästa gång man kommer hem. Hoppas att jag själv får äran att besöka detta land någon dag i framtiden..

Nähe... Nu är det dags att ta tag i åtgärdsprogrammet!

Finns var?


152936-31

Jag har och letar ännu efter ett halsband i guld med lång, tunn kedja med en nätt guldhjärtberlock. De hade ett på Vero Moda i våras och jag var dum nog att inte köpa det. Och nu så hittar jag såklart inget! Var kan man hitta ett sånt halsband? Suck...

Helgdag igen...



Tänk att det faktiskt är trettondagsafton idag... Känns dock inte som det. Känns som en helt vanlig lördag. Eftersom mina föräldrar är i Thailand händer inget speciellt hemma i skogen heller.
Lika bra det kanske.

Apråpå mina förläldrar.... De ska köpa med sig lite smått och gott hem. Mamma ringde tidigare i veckan och sa att de hade hittat träningslinnen till mig. Tror det var Adidas eller Puma... Behövs iaf. Jag sliter på träningslinnena så fort. Dröjer inte länge innan de börjar lukta skunk.... ;-p

Hon ringde idag också och frågade om jag ville ha strandshorts från Billabong. Eeeh... Ja, tack! Alltid bra att ha. Jag har bett dem köpa parfym också om de hinner när de ska flyga hem. Och om de hittar nån förstås. Jag skulle vilja ha Bright Crystal från Versace eller Nina från Nina Ricci.

Bright Crystal - Versace                          Nina - Nina Ricci

Har blivit lite av en parfymoman på senaste tiden. Fick en parfym i julklapp, ganska vuxen doft från Jean Paul Gaultier (Fragile). Det gav väl lite mersmak kanske...

Annars är mitt liv liiiite jobbigt just nu. Antingen kan det snabbt vända och bli bra igen eller så kan det anbbt bli ännu värre. Det är lite just det här att gå och undra som är det jobbiga. När man inte riktigt vet hur man vågar förhålla sig till saker och ting. Men jag hoppas naturligtvis att allt ordnar upp sig. Det vore egentligen det mest logiska...

Var är motivationen?

152936-28

Har en omtenta på samtalsmetodik ("den store Egan") och hur det är att vara "varken ung el vuxen". Egentligen ganska intressant men jag ´hittar inte lusten till att läsa. Har dessutom snart en hemtenta på pedagogiska teorier och så ska jag göra ett fiktivt åtgärdsprogram till en elev med autismliknande tillstånd. Böckerna är väldigt spännande och intressanta men jag orkar inte tänka....!

Däremot orkar jag läsa modetidningar och deckare.... ;-p

Gott nytt år....



Hoppas alla vänner fick ett trevligt nyårsfirande! Själv hade jag trevligt i Malmö fram tills klockan var fem i tre ungefär... Hände ´något som jag gärna hade sluppit men det tänker jag inte ta upp här... Får se hur det utvecklar sig...

 

Men middagen hos Jesper och Anna var trevlig iaf. De hade gjort trerätters middag som var riktigt smarrig! Anna hade dukat jättefint med olika tal´lrikar, glas och bestick.

 

Efter tolvslaget då vi skålade med champagne och tittade på fyrverkerier från deras balkong, vandrade vi så smått ner mot Skeppsbron där vi skulle festa till det lite. Nice ställe faktiskt och rätt bra musik också. Hade kul där också fram tills den  där J***A croupiern förstörde allt!!!



Men men....det blev ett bra avslut på 2006 men en hemsk start på 2007.