Höstlov

Våra elever har höstlov den här veckan och det märks. Det är väldigt lugnt och det finns inte så mycket att göra. Har städat lite idag på ett av mina tre kontor. De gamla syvarna har samlat på sig kataloger och broschyrer ända sedan 2002 så jag slängde en jättefamn idag. Skar mig på köpet. Jävla papper!

Har börjat kolla upp träningsanläggningar här uppe och det finns så¨himmla mycket! Men det är givetvis mycket dyrare här och bindningstiden verkar oftast vra på minst 12 månader. Men jag vet ju inte hur länge jag bor kvar i det här området så det känns lite dumt att boka upp sig för länge... Får se vad det blir...



Over and out.

Ensam i storstan

Ja, då var man framme i lägenheten.

Tog verkligen hela dagen, tur att vi inte skulle flytta bägge två! Sprang in en sväng på Ikea också och köpte lakan och bäddset och lite ljus för myspys. Har väsker, kartonger och påsar precis överallt, hoppas jag hittar kläder att ta på mig imorgon... ;-)

Det mobila internetet jag fick av käre far fungerar utan problem så nu ska jag leta efter en karta till Schenker i Gbg. Ska dit på studiebesök imorgon. Sen ska jag sätta sprätt på presentkort på Make up Store som jag fick av syster yster i födelsedagspresent. Måste använda dem nu för de gick visst ut i oktober!! :(


Go natt!



Over and out.

Skottland dag 2: 081017

Började dagen med en skotsk hemmalagad frukost bestående av ägg, bacon, tomat, svamp, flingor, juice och kaffe. Sen höll vi oss på det hela dagen.

Vi lämnade Pitlochry runt halv tio och började vår resa norrut mot Dufftown där vi skulle besöka destillerier. Vi körde genom bergen i skotska högländerna och det var en syn för ögat!
Vägen gick genom "bulliga" ljungtäckta berg och färgerna gick i grönt, brunt, vinrrött, orange och gult.




Bergsbestigare...




















Fåren gick lösa precis överallt och de klättrade högt, högt upp i bergen.



                 

Visst är det fint! De bruna fälten är ljung och i augusti är bergen alldeles lila...














Framme vid Glenlivet destillery!
Vi fick inte ta med kameran in till själva destilleriet så jag kunde tyvärr inte ta några bilder på det. Men det var kul att gå rundturen och intressant att lyssna på hur det hela går till och man får säga att det är rätt otroligt ändå att vatten, korn och jäst tillsammans kan frambringa den smak som whiskeyn har.

I slutet på rundturen fick vi smaka två olika sorters Glenlivet. De hade en jättefin shop också och jag köpte fyra whiskeyglas som vi invigde igår. :-)


          






Efter Glenlivet körde vi mot Macallan men vi villade bort oss på vägen och kom fram rätt sent så det blev ingen rundtur. Pappa köpte däremot en liten flaska som njöt av under resan.






     

Framme i Dufftown! Inte världens vackraste och mest pulserande "stad" direkt. Hade det inte varit för att det ligger så många destillerier i närheten hade den nog inte varit så känd för det fanns inte mycket att göra. Vi skulle ut och äta lite på kvällen (en fredagkväll) men det mesta var stängt. En och annan pub var öppen och en restaurang, fransk och med riktigt god mat faktiskt.



 

Vi åt lunch i den gula restaurangen bakom mig (fish & chips) och mamma och pappa köpte varsin urtjusig skotte-peruk som de ska ha på sig när det kommer viktiga kunder till jobbet. :-D




Nu ska vi göra lasagne och imorgon ska vi upp tidigt för jag ska flytta...!





Over and out.


Fredagsmys

Har precis ätit fredagsmiddagen.

Marinerade fläskkotletter, pasta med pesto och fetaost och sallad. Enkelt och mycket gott.

Nu - min goa Glenfiddich från Skottland och Simpson. Därefter Sex and the city- filmen som kom med posten i tisdags!

Jag säger bara - Äntligen helg!




Over and out.

Skottland dag 1 - 081016

Vi hämtades upp vid åttatiden av mor och far och körde mot city flygplatsen utanför Göteborg. Tog en lunch i cafeterian och vem står i matkön?? Vår hyresvärd! Världen är liten, han skulle på golfresa i skottland och skulle med samma plan.

Vi landade vid tvåtiden, hyrde bil och körde mot första destination Pitlochry och Edradour-destilleriet.

             



Tyvärr var inte rundturen öppen längre men vi kunde shoppa i affären i alla fall. Där fanns all möjlig whiskey och senap, honung, kakor och grejjer som smaksats med whiskey. Utanför receptionsbyggnaden fanns det en "golvbrunn" och ur den ångade det upp våt korn och man kände igen whiskeydoften.

Vi sov på ett jättegulligt b&b och damen som hade det var väldigt rar och rekommenderade en bra pub åt oss.




        

Moulin Inn hette puben vi gick till första kvällen och den var underbar! Precis som man hade hoppats en skotsk pub skulle vara. Den hade dessutom vunnit pris som bästa pub ett par gånger. Den hade två öppna brasor, trevlig personal, lokalbor, egenbryggd ale (fyra sorter!), heltäckningsmatta och skottsk mat! :D
Dessutom luktade det välbekant som i Gittans och Karl-Eriks hall och pannrum.

            




Haggis!! Obs! Inte min tallrik...



B&B:t vi sov på.

Allt som allt var första dagen riktigt bra. Pitlochry verkar vara ett mysigt samhälle med en ganska lång huvudgata med affärer och restauranger. Tyvärr hade vi inte tid att stanna längre men nästa gång kanske? Pitlochry rekomenderas!




Over and out.

Back from Braveheartland!






Igår kväll kom vi hem från Skottlandssemestern!

Hinner tyvärr inte redogöra för resan ikväll men det kommer mer bilder och text snart.

Men jag kan väl i alla fall sammanfatta resan lite kort så länge:

Jag har lärt mig mer om whiskeyns olika karaktärer och hur man bäst får fram dess smak. Jag har lärt hur man tillverkar drycken, kan säga att jag nu faktiskt förstår denna (underliga tillverkningsprocess.

Vi har ätit GOD mat, druckit gott, bott väl och sett storslagen natur!

Vill jag dit igen? OH JA!



Over and out.

Snart så...



Nu är det bara dagar tills vi åker till skottland!

Ska bli så himmla roligt, jag längtar! Vi har suttit i soffan i eftermiddag med kaffe, glass och choklad och tittat på sevärdheter och grejjer. Vi lär inte behöva oroa oss för att bli sysslolösa om man säger så...

Så imorgon måste jag börja packa och grejja för på måndag kväll har jag mitt 3:e och sista (YES!!) föräldramöte så då är jag inte hemma förren typ 10... På tisdag har jag ett möte med en förälder vid fem så då kommer jag också hem en aning senare. Hinner väl packa lite men vi ska tvätta och jag vill hinna träna också. Och på onsdag ska jag jobba kväll på Gymnasiedagarna i Göteborg och det är öppet till 20.00 så då är det bara hem och lägga sig direkt sen så då kan jag inte packa och på torsdag morgon.... Finally bye bye Halmstad och Sweden!! :-D



Over and out.



Bild: Google

Ny babbelapparat!





Äntligen har jag fått tummen ur och investerat i en ny mobbe!
Min gamla blev dränkt i juice i min väska för nån månad sen och jag har lånat Chris gamla sedan dess och den är väldigt olik Sony Ericsson så det var skönt att gå tillbaka till Ericsson igen.

Blev uppraggad av en 3-säljare på Kungsmässan igår och jag har kollat runt lite på nätet tidigare och bara skjutit det framför mig för det finns FÖR mycket mobiler och abbonemang att välja mellan så det blir bara jobbigt! Så det passade faktiskt bra att få det överstökat utan så mycket ansträngning.

Mobilen fick jag på köpet av ett Bomben 299kr- abbonemang. Tror nämligen att jag kommer att prata lite mer i mobil nu när jag flyttar så det är väl lika bra att ta en summa som jag faktiskt tror jag kommer använda. Men om jag vill kan jag byta till ett annat abbonemang inom 3 när jag vill så det är ju bra ifall det visar sig att jag inte ringer så mycket.

Det blev i allafall en vit Sony Ericsson w 595, som bara varit ute på marknaden ett par dar. Hade kunnat få en värsta värsting-mobil med jätteminne och 5.6 megapixelkamera men den var alldeles för komplicerad med touchscreen och grejjer. w 595:an är nog mer jag. Får plats med 1000 låtar, behöver alltså ingen mp3 eller ipod, tillräckligt bra kamera och allt annat som man vill ha. Så jag är nöjd!



Over and out!



Bild: Google