Skottland dag 2: 081017

Började dagen med en skotsk hemmalagad frukost bestående av ägg, bacon, tomat, svamp, flingor, juice och kaffe. Sen höll vi oss på det hela dagen.

Vi lämnade Pitlochry runt halv tio och började vår resa norrut mot Dufftown där vi skulle besöka destillerier. Vi körde genom bergen i skotska högländerna och det var en syn för ögat!
Vägen gick genom "bulliga" ljungtäckta berg och färgerna gick i grönt, brunt, vinrrött, orange och gult.




Bergsbestigare...




















Fåren gick lösa precis överallt och de klättrade högt, högt upp i bergen.



                 

Visst är det fint! De bruna fälten är ljung och i augusti är bergen alldeles lila...














Framme vid Glenlivet destillery!
Vi fick inte ta med kameran in till själva destilleriet så jag kunde tyvärr inte ta några bilder på det. Men det var kul att gå rundturen och intressant att lyssna på hur det hela går till och man får säga att det är rätt otroligt ändå att vatten, korn och jäst tillsammans kan frambringa den smak som whiskeyn har.

I slutet på rundturen fick vi smaka två olika sorters Glenlivet. De hade en jättefin shop också och jag köpte fyra whiskeyglas som vi invigde igår. :-)


          






Efter Glenlivet körde vi mot Macallan men vi villade bort oss på vägen och kom fram rätt sent så det blev ingen rundtur. Pappa köpte däremot en liten flaska som njöt av under resan.






     

Framme i Dufftown! Inte världens vackraste och mest pulserande "stad" direkt. Hade det inte varit för att det ligger så många destillerier i närheten hade den nog inte varit så känd för det fanns inte mycket att göra. Vi skulle ut och äta lite på kvällen (en fredagkväll) men det mesta var stängt. En och annan pub var öppen och en restaurang, fransk och med riktigt god mat faktiskt.



 

Vi åt lunch i den gula restaurangen bakom mig (fish & chips) och mamma och pappa köpte varsin urtjusig skotte-peruk som de ska ha på sig när det kommer viktiga kunder till jobbet. :-D




Nu ska vi göra lasagne och imorgon ska vi upp tidigt för jag ska flytta...!





Over and out.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback