$$$$$$$!!

Weeeehoooooo!!!!

Imorgon får jag LÖN!!!

TVÅ dessutom! Får ju från sommarjobbet (övertiden gav förresten lön för mödan..) OCH får drygt en veckas lön på nya jobbet (vilket gav mig oväntat mycket mer än jag trodde) så imorgon börjar äääääntligen mitt nya liv! :-D

Efter att ha betalat mina skulder har jag fortfarande en hel del kvar så.... KUNGSMÄSSAN HERE I COME!





Over and out.

Sisten ut...


Sitter här ensam på avdelningen på den skola jag har på torsdagar och fredagar. Verkar som de flesta ur peronalen brukar gå hem tidigare på fredagar. Ska nog utnyttja flexen och jobba in timmar under veckorna så att jag också kan göra det, är lite spoooky att sitta här själv. Tänk sen när det blir mörkt ute...

Har gått en hel del praktiska saker gjorda idag som behövs för att  komma igång med själva vägledningsarbetet med eleverna. Idag kan man nog säga att jag har haft en första "riktiga" arbetsdag där jag har kunnat göra det som står på min agenda. Har haft mycket möten och introduktioner hit och dit som gjort att det dröjt att komma in i skol-arbetet. Men jag är oehört tacksam för detta för jag kommer ha stor nytta av det.

Har förresten fått mitt första mail från en förälder idag. Hi hi, det är MITT jobb att svara på hennes frågor. I ROCK!!


Vad händer i helgen då?
Jo, ikväll blir det nån go midda me rööövin..! Imörn kommer Chris son från England så det blir fullt hus! Jag ska sova länge omorgon iaf, och äta en riktigt god frukost.




Over and out.


En kändis i familjen!

Titta här vad min duktiga syster har gjort:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4000033


Hoppa av logopedyrket syrran och sätt igång din karriär som porträtt-tecknare istället!






Over and out.

Up, up and.... DOWN!!

Förresten.... Vi har självmordsbenägnahusdjur.

Imorse mitt i frukostförberedelserna hörde vi ett isande skrik från gatan precis in till huset (Chris hade tydligen även hört ett skrapande på väggen) och ser att Miss Kitty hänger halvvägs ner på fönstret och stirrar på något nere på gatan.

 Inte ett dugg förvånad upptäcker jag att Mr Tibbs sitter där nere med ögon stora som tefat och en svans stor som en biltvättsborste!! Livrädd för den stora vida världen sitter han där nere hukandes och jamar skräckslaget på hjälp. Bara att tassa ner i pyjamasen och hämta upp bäbisen... *suck*

Väl inne i den trygga lägenheten krymper biltvättsborsten och han rantar runt på sitt vanliga kaxiga sätt igen.. Och...
En minut senare är vi 5 sekunder från att uppleva en repris på "flygande katt genom fönstret på andra våningen" då idioten i full fart sätter fart efter en fluga som är på väg ut genom fönstret. Halvvägs ut tvärstannar han och inser att; Naeee.... det var kanske ändå inte så smart att följa efter flugorna genom fönstret...


Lovar. Om en vecka sker det igen.






Kärt barn här många namn: pucko, jävel, bastard...










Over and out.

Underbara lördag!

Så glad att helgen är här. Igår var första dagen jag var sådär övertrött. Höll på att somna i bilen på E6:an när jag körde hem igår... ZZzzzz!

Hade en lugn och skön fredagkväll med Chris och hans dotter. Vi åt en god middag med lamm och bulgur och åt exotiska frukter till efterrätt. Sen stupade jag i säng.

Vaknade upp till solsken idag och vi gjorde en riktig helg-frukost med ägg, bacon, tomater, havrekakor, kaffe, champagne och juice. Sen åkte jag och Chris och tränade och eftermiddagen har vi spenderat med glass och sol i Picassoparken.

Nu väntar vi på att middagen ska bli färdig sedan blir det bio - Hancock!









Over and out.

Jävla blogg.se



Fukk!!

Länkarna till gästhusen fungerar visst inte. Vill ni se vart vi ska bo får ni kopiera adresserna och klistra in dem i adressfältet istället.



Over and out.

Reseplanen

Vi landar i Glasgow på torsdagen vid lunchtid. Hyr en bil vid flygplatsen och kör drygt 2 timmar norrut till ett ställe som heter Pitlochry. Här ska vi besöka det lokala whiskeydistelleriet Edradour. Vi ska sova på det mysiga gästhuset Ashbank House www.ashbankhouse.com 

Dag 2 kör vi än mer norrut mot Dufftown, en liten stad som ligger längs floden Spey där även The whiskey trail ligger. Här ligger en 6-7 stycken destillerier med bara några kilometers avstånd från varandra, bland annat Macallan, Glenlivet och Glenfiddich. Natten tillbringar vi hos ett par som äger Brahead Villa ( www.visit-dufftown-scotland.co.uk).

Efter en dag full med whiskeydrickande styr vi nästa dag (dag 3) västerut mot Inverness och Loch Ness. Här stannar vi och kikar efter Nessie när vi ändå kör förbi.


Loch Ness

Sedan kör vi en bra bit söderut. Förbi Fort William ner mot Glencoe och Loch Lomond.



Vinter i Glencoe.



Loch Lomond.

Vi stannar vid norra Loch Lomond och tar in på ett minst sagt intressant gästhus med; The Drovers Inn.  Påstås att det är hemsökt av andar...!! (Spana in hemsidan www.thedroversinn.co.uk)
Det spelar ett band i puben samma kväll som vi är där så vi får underhållning i form av folkmusik OCH "vanlig cover-musik".

Dag 4 kör vi mot slutdestinationen Glasgow där vi bland annat ska besöka konstmuseum och se oss omkring.

Så nu tycker jag att sommaren kan ta slut och september svischa förbi så vi kan åka! :-D



Over and out.





Bilder: Google




Neckelknippa nr 2

Igår var jag med en av vägledarna och besökte en av de två små skolorna jag ska ha. Hon visar vad hon hade gjort, vad jag skulle kunna fortsätta med, visa material och uppgifter om eleverna och visade runt på skolan. Känns som att jag har ganska bra koll på jobbet där. Har bara två klasser i nian och två i åttan så det går ju bra att hålla reda på. Träffade även min rektor (som verkar trevlig) och fick nycklarna till ett av mina tre rum...

He he, min kollega blev faktiskt lite upprörd över att jag ska flänga runt mellan så många skolor!

Idag har jag fått nycklarna till mitt andra rum på den lite större skolan. Där har jag fyra klasser av alla årkullarna av högstadie-elever. Imorgon ska jag även dit för att fotograferas för skol-katalogen. Hmmmm... undrar vilket skolfotoföretag som ska göra jobbet....

Efter tisdag nästa vecka tror jag att det blir lättare att börja planera min verksamhet för då har vi haft vägledarmöte om våra lokala arbetsplaner (de dokument som styr vårt arbete) så då vet jag lite mer hur jag kan lägga upp det. Det är så att vägledarna i vår kommun planerar det mesta gemensamt och sen HUR man genomför sakerna är mer fritt till var och en.




Over and out.

First day at work

Har haft en bra introduktion första dagen. Fått en massa information om allt från hur min tjänst ska se ut till hur verksamheten är organiserad. Har mest haft inläsning idag och blivit presenterad för de närmaste kollegerna på vägledningen. Jag kommer att jobba på tre grundskolor och ha en förmiddag och en eftermiddag inne på själva vägledningscentrum och ha drop in- verksamhet, vilket ska bli väldigt kul. Har alltid velat göra det!

Imorgon har jag egen tid på förmiddagen och efter lunch ska vi åka och besöka en av skolorna jag ska ha.

Månadsbiljetten för att åka mellan Halmstad och Kungsbacka är inte så dyr som jag trodde så det var en trevlig överraskning! Så det enda negativa med pendlandet är att jag måste åka så himmla tidigt om jag ska vara på jobbet vid åtta. Tur att jag flyttar när de mörkare tiderna kommer.


Nu ska jag se om jag kan hitta ett trevligt och prisvärt b&b i Glasgow. Vi planerade ju mestadels av resan i helgen (ska skriva lite mer om det i veckan) men vi har inte bokat boende för sista natten än. Näst sista natten vid Loch Lomond blir ruskigt spännande.... MOAHAHAHA!!




Over and out.

Snart börjar det...

På måndag börjar jag nya jobbet!

Pratade med chefen i tisdags, hon håller på att fixa min mailadress (hi hi, EGEN jobbmail!).
Jag kommer att få gå med min mentor första veckan och få information om allt. Vi ska besöka skolorna jag ska jobba på också och träffa rektorerna och prata med dem. Och så blir det till att träffa kollegerna och bekanta sig med dem. Eleverna har inte börjat än så det blir väl lite av en förberedelsevecka.

Hmm, är mycket förväntansfull måste jag säga. Jag vet ju vad SYV-jobbet går ut på men ändå är det mycket nytt och många frågetecken innan allt fallit på plats. Det ska bli väldigt kul att få börja på riktigt nu. :)



Over and out.

resförberedelser




Har varit på stadsbiblioteket och lånat ett gäng guideböcker till Skottland. Det börjar ju så smått närma sig nu så det är dags att börja planera vart vi ska åka och vad vi ska besöka. The whiskey trail ser ut att vara något som skulle passa oss eftersom vi passerar flera destillerier efter varandra. Den här vägen ligger inte allt för långt bort från Loch Ness heller så att ta en sväng förbi den sjön hade kanske också passat.




Hur som helst finns det en hel del att besöka enligt de här guideböckerna. Slott, enastående natur, gamla pubar och charmiga B&B... Lots to do, lots to do!! KAMERAN ska med i alla fal!




Over and out.