Reseplanen

Vi landar i Glasgow på torsdagen vid lunchtid. Hyr en bil vid flygplatsen och kör drygt 2 timmar norrut till ett ställe som heter Pitlochry. Här ska vi besöka det lokala whiskeydistelleriet Edradour. Vi ska sova på det mysiga gästhuset Ashbank House www.ashbankhouse.com 

Dag 2 kör vi än mer norrut mot Dufftown, en liten stad som ligger längs floden Spey där även The whiskey trail ligger. Här ligger en 6-7 stycken destillerier med bara några kilometers avstånd från varandra, bland annat Macallan, Glenlivet och Glenfiddich. Natten tillbringar vi hos ett par som äger Brahead Villa ( www.visit-dufftown-scotland.co.uk).

Efter en dag full med whiskeydrickande styr vi nästa dag (dag 3) västerut mot Inverness och Loch Ness. Här stannar vi och kikar efter Nessie när vi ändå kör förbi.


Loch Ness

Sedan kör vi en bra bit söderut. Förbi Fort William ner mot Glencoe och Loch Lomond.



Vinter i Glencoe.



Loch Lomond.

Vi stannar vid norra Loch Lomond och tar in på ett minst sagt intressant gästhus med; The Drovers Inn.  Påstås att det är hemsökt av andar...!! (Spana in hemsidan www.thedroversinn.co.uk)
Det spelar ett band i puben samma kväll som vi är där så vi får underhållning i form av folkmusik OCH "vanlig cover-musik".

Dag 4 kör vi mot slutdestinationen Glasgow där vi bland annat ska besöka konstmuseum och se oss omkring.

Så nu tycker jag att sommaren kan ta slut och september svischa förbi så vi kan åka! :-D



Over and out.





Bilder: Google




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback