jordgubbstårta och sara lövgren

Har haft en helg helt utan plug faktiskt.. Får "nästan" dåligt samvete... Njet!

I lördags var jag hos Marlene o Magnus en stund o lirade (läs lärde) gitarr.. Fick gitarren stämd oxå. Tack för det, nu låter den inte förjävligt längre..
Sedan körde jag hem till Realsbo på fika o presenter. Fick en kokbok med snabba recept och jag gjorde ett av dem idag. Ugnspannkaka med broccili o ädelost. Mamma hade gjort en jättegod jordgubbstårta (måste vara frsta gången jag har det på födelsedagen..??), minst lika god som Stigs köpetårta!



Vi satt faktiskt och invigde verandan på framsidan oxå, varmt o gott i solen!

   


image154
Nya verandan

Sedan körde jag hem igen med en annan bil, något nyare, något bättre o säkrare... Käkade kvällsmat bestående av omelett, nyrökt fläsk som jag fått av morfar och påsköl, mumma! :)
Sen blev det dusch o ombyte o raskt iväg till 1 årsjubileums-kväll på Mårtensson med gratis buffé o lite gratis dricka.. Sara Lövgren var där o spelade oxå..


Och igår passade jag Hobbe en stund. Var ute o gick i ett provisoriskt koppel av blått nylonrep eftersom mamma stack iväg med det riktiga kopplet...  lämnade kvar bajspåsarna däremot... (!!)
När de sedan kom o hämtade honom hade de med sig en ny leksak och efter att han var färdig lekt med den såg det ut såhär på mitt golv:

    

Tog inte ens fem minuter så var det roliga över... Knäppgök! :)

Nej tack!

image149


Vad är detta?!

Jag har INTE bett om regn och blåst på min födelsedag! Får nog ta och ringa till vädergudarna och be dem ta bort det... Av alla väder som finns så är nog just kombinationen vind och regn den värsta jag vet!!

Nåväl, ska trotsa vädret sen ändå.. Måste handla lite mat och grejjer till kladdkakan jag ska göra sen.
Annars hade det inte varit fel med någon av de här tårtorna....!

image146                                         image147                                                  image148



Bilder: Google

24 år

Imorgon fyller jag år!

Ska iofs inte göra nåt speciellt men Tommy kommer med present iaf. :)


image145


Bild: Google

Tiffany Persson

image143


Ha ha ha!

Vi hade en gästlärare på skolan igår som hade en föreläsning i det trista ämnet: statistik.

Men hon själv var rätt rolig faktiskt... Var en livs levande kopia av Tiffany Persson från tv-serien Hipp Hipp!

Inte utseendemässigt men exakt den skånska dialekten som Tiffany har, ordvalet och gesterna och kroppspråket.. Det var kusligt!! Och det var inte bara jag (faktiskt!) som såg denna uppenbara koppling utan alla andra som oxå sett Hipp Hipp! tänkte direkt på samma sak, ha ha!


image144
"Känd å smal känd å smal"




Bilder: Google

Kaffe i solen

Nu blir det snart nybryggt kaffe och mormors bullar i solen ute på balkongen..

Underbart!

Påsk 2007




Påsken i år har gått i nyheternas tecken skulle man nästan kunna säga...

Premiär för två nya respektive; Lottas kille från Stockholm och brorsans sambo. Men att de blivit sambos var egentligen den lilla nyheten.....  De ska ha bebis i oktober!! Det innebär alltså att jag ska bli faster!! Men den ALLRA största nyheten var nog ändå att farmor ANKA lyckats hålla det hemligt, helt otroligt, ha ha!

image131
Blivande mor och far och gammelmormor...

Träffade Esther för första gången sedan hon föddes i augusti förra året. En "pratglad" liten krabat. Tänk... om Thomas får en son så kan Realsbo få uppleva en ny generation terrorister i form av mini-Karin alias Esther Boman (?) och mini-Thomas alias Oskar "högerskytt" Andersson... Ve o fasa!

Första upplevelsen i nya köket och badrummet i påsk också. Var inte helt klart men det är redan skitsnyggt så det kommer nog bli kanon när det är helt klart.

     
För att äta ägg var äggmålning obligatoriskt...

Förutom alla nyheter då så åt vi påskmiddag på påskafton, eldade påskbrasa och badade i "träbadkar". Var nästan lite trolskt med ångan som la sig på ytan..

         


image139



Carola Häggqvist!

image130

Dagens samtalsämne på gymet:

En av grabbarna på gymet agerade personlig tränare åt Carola Häggqvist, ni vet hon som vunnit melodifestivalen ett par gånger..

Hon skulle tydligen göra något kyrkligt i Gullbranna idag och hade blivit rekommenderad av vänner att träna med X.. Kul för honom, han är iofs väldigt duktig, brukar hjälpa alla möjliga människor på gymet med sin träning.

Men shiiiit vad liten hon var! Typ en meter hög! Kände mig som en megajätte...

Men jag kan inte hjälpa det.... jag STÖR mig på henne! Har alltid gjort det och kommer alltid göra det...

Påskägg!

Pappa blir nog väldigt glad om jag får ett påskägg fyllt med choklad som han kan nalla av när jag kommer hem..... Mamma!! :0)



image128

Bild: Google

Sommarjobb


image129
Bild: Google



Ja, idag var jag då på anställningsintervju på Fun City i Varberg. Gick bra, fick provanställning på två veckor i maj och händer inget katastrofalt eller att jag vantrivs så har jag jobb där i sommar. Man kommer jobba enligt rullande schema så jag kommer jobba tre dagar sedan vara ledig tre, jobba tre, osv. Det innebär med andsra ord att jag får lite sommarledighet (läs sol och bad) trots att jag jobbar hela sommaren..! :0)

Jag fick dessutom börja i maj redan och det är väldigt bra eftersom jag inte har någon skola då och ingen inkomst. ja.... det här kan nog bli bra. Intervjupersonen hade sin lilla Golden retriver med sig, jättesöt och busig! Bara ett år och precis som Hobbe gillade hon att "skala" mjukisdjur... dvs plocka ut luddet från dem. Helt plötsligt låg det en stor hög med vitt ludd på golvet...!! Hi hi..

Påskvecka


image125
Bild: Google


Ja, nu är det snart påsk! Och jag hoppas det finns någon rar själ därute någonstans som kanske vill ge mig ett påskägg med choklad i.... ;0)

Har inte så mycket planerat men på torsdag ska jag på anställningsintervju på Fun City utanför Varberg. Ska bli lite spännande... På långfredagen ska vi nog laga lite mat med Sara. Måstre träffa henne lite mer den här gången iaf. Så kommer Anna hem från Kalmar också och henne har jag inte träffat sedan i höstas å henne ska jag också hinna med innan jag åker hem på påskafton.

För på påskafton blir det påskbrasa, påskmat och badande i utomhusbad! Och så blir det kel med lilla hundbebisen också förståss! Om jag inte äter upp honom istället för att han är så sööööt!! Pratade med mamma på telefonen igår och hörde ett envetet pipande i bakgrunden.... VEM kunde det va tro?? En leksugen Hobbe? Nähä!? Tsss....

Men det är väl bäst att ta det lugnt med påsk-ölen så att inte detta händer..... Moohahaha!

image126
Bild: Google. Onykter häxa...

Keso

image124



Har sett att min kära syster har varit så duktig att lära sig äta både ditten och datten, i vanliga människors ögon helt normala saker (typ kaffe och tomat), men min syster är ju lite konstig, he he! ;0)

I varje fall har jag blivit lite inspirerad och bestämde mig för att lära mig äta den där vita, gryniga, lite vattniga och tydligen väldigt nyttiga sörjan KESO...! Har alltid tyckt att det smakar absolut ingenting och känns äckligt i munnen. Men eftersom jag tränar mycket är det bra att äta proteinrik mat och alla tjatar alltid om sin j*vla KESO!! Så jag testade och..... Det var inte äckligt!! Åtminstonde inte om man överkrydda det el blandar det med nåt annat... ;0)

Men nu hoppas jag att den lilla skitungen inte får för sig att börja äta Janssons Frestelse till påsk för det tänker jag INTE äta! Spelar ingen roll hur "vuxen" jag bli, uääh! Skulle vilja döpa om det till Janssons spylåda istället.. Ha ha!


Bild: Google

Slappedag

Vaknade dödstrött tio i tio i morse av min sms-signal och det kändes som att klockan var fem på morgonen eller något sådant.. Somnade om och gick upp vid tolv istället. Käkade lunch och mötte upp Jenny och Linn för en fika på stan. Var lite fest igår igen (ganska nyktert ioch för sig) och därför var det skönt att bara ta det lugnt i solen idag. Köpte en Mc Flurry (säsongens första glass) och satte oss på Stora torg.

Sedan strosade vi bara runt ett par timmar och nu är klockan halv sju och dagen är nästan över. Sanslöst vad dagarna går fort sen vi bytte till sommartid... Annars har det varit en bra helg, mkt sol och fika, mkt umgänge med vännerna och inget plugg... :0) Kvalitetstid helt enkelt! ;0)




image123Bild: Goggle