Första veckan avklarad - första helgen här

Idag är det lördag och jag har sovit gott hela natten! Var några av Kajsas grannar som förde ett jävla liv vid 23-snåret men jag har mina trogna följeslagare - öronpropparna, med mig så jag somnade snabbt ändå, HA!

Idag har jag varit i stan och kollat runt efter en klänning till min 25-årsfest men det gick inte så bra. Har ungefär 3 veckor till på mig så det är ingen panik än. Men jag hittade en jättefin orange/röd sjal som fick följa med hem. Och lite annat tråkigt nödvändigt som hårspray och hårsnoddar.

Nu sitter jag och lillsyster med varsin dator i vardagsrummet och snart ska jag nog göra kaffe och läsa lite tidningar..
Undrar vad jag ska göra ikväll..? Är själv tills på måndag så jag får roa mig själv så gott det går.

Praktikveckan har iaf gått väldigt snabbt och jag har inte varit i närheten av den där "första veckan-tröttheten" och jag har lärt mig en hel del intressanta och bisarra saker. Bemanningsbranschen är jag mycket misstänksam och tveksam till nu kan jag säga... Om alla visste det jag vet skulle de få det hett om öronen!

Nästa vecka kommer det hända lite mer. Jag har tre intervjuer med coacherna inbokade och två samtal jag ska få sitta med på. Det kommer en ny coach på tisdag också och det är hene som jag ska gå utbildningen med sen. Nice!

Jag saknar min batteriladdare till kameran, det är därför det aldrig blir några bilder i inläggen nu för tiden... Var f-n kan den ha tagit vägen!! Jag slår alla rekord i vimsighet, jag lovar!!



Over and out.

Linköping dag 1

Då har jag haft min första dag i Linköping och på praktikplatsen idag. Hann faktiskt bli lite nervös imorse eftersom jag inte riktigt visste vad som väntade men jag fick en kaffekopp i handen direkt när jag kom in och fick veta att jag skulle få en mjukstart med en annan praktikant som läser logistik. Handledaren skulle till Vimmerby och sälja in företaget så jag tillbringade förmiddagen med att läsa deras verksamhetspärmar och coachingpärmar. Gjorde lite anteckningar och förberedde för kommande praktikuppgifter. Jag fick också vara med på ett samtal på förmiddagen som en av coacherna hade med en deltagare.

Sedan var det lunch och jag och efter det var det inget som stod på schemat så jag passade på att plugga lite smått. Vid 3 kom handledaren tillbaka och då pratade vi lite kring uppläggget och han berätade att jag skulle få vara med på en 2 dagars internutbildning i coaching!! Jag blev jätteglad att jag får den möjligheten och ser verkligen fram emot det!

Jag har fått att gott intryck av praktikplatsen och jag tror jag kommer att lära mig mycket nyttigt och ha roligt under dessa 4 veckorna. Det känns som att jag behövde det här för jag har varit mycket gladare än jag varit på flera veckor och jag är glad att jag tog chansen att vidga mina vyer. Imorgon börjar jag halv tio och då kommer jag att få tid med handledaren resten av förmidagen om jag så vill för att prata igenom schema, praktikuppgifter och arbetsuppgifter och liknande.

Nu står Gurra G i köket och gör våffelsmet, här ska också ätas våfflor! :-)



Over and out.

Ro 7.5 kilometer!

Förresten, jag var och tränade min "militärträning" tidigare idag. Tänkte bara kört ett benpass men Peo övertygade mig att köra ett Crossfit-pass istället.

Såhär såg det ut:

Rodde 4000 m.

21 knäböj inklusive "halva" frivändningar.

Rodde 2000 m.

18 knäböj inklusive "halva" frivändningar.

Rodde 1000 m.

15 knäböj inklusive "halva" frivändningar.

Rodde 500 m.

12 knäböj inklusive "halva" frivändningar.

Det tog 48 minuter och 40 sekunder allt som allt och jag hade en stång som väger 20 kilo på knäböjen. Ska kunna köra på kortare tid... det var rodden som tog så himmla lång tid... Men guuud vad jag kände mig duktig efteråt att jag ändå gjorde allt!

Syrran, vill du bygga muskler, förbättra konditionen och bränna fett på samma gång så kan jag rekommendera detta till dig! ROLIGT är det också! :-)



Over and out.

Nådde inte riktigt ända fram...

Har idag pratat med rektorn på den skola där jag var på anställningsintervju för 2 veckor sedan. Hon meddelade att de hade valt att anställa en annan Emma som hade lite erfarenhet sedan innan. Så så blev det med det. De hade valt mellan 3 av oss och tja... jag nådde inte hela vägen fram helt enkelt.

Men rektorn betonade ändå att de hade fått ett väldigt positivt intryck av mig, både i min ansökan och på intervjun och hon sa att min referensperson också hade talat väldigt väl om mig så det var ju ändå kul att höra! Jag frågade henne efter lite tips inför mitt fortsatta jobbsökande men hon trodde att om jag fortsatte i samma anda så skulle det nog inte dröja länge innan jag blir anställd.

Så trots att jag inte fick jobbet så kändes det ändå bra att höra hennes positiva ord om mig. Det får mig att slappna av lite för jag går f-n och tänker och oroar mig för framtiden hela j-vla tiden... Jag är så trött på att ha ont om pengar hela tiden så jag är nästan fixerad vid hur allt skulle bli så himmla bra om jag bara fick det där jobbet som vägledare... Men, pengar kan jag ju få från andra jobb också så egentligen handlar det nog en del också om att jag vill bevisa för mig själv och andra (speciellt andra ÄLDRE i den här branschen) att jag duger minst lika bra som alla andra!

Men jag måste sluta vara så besatt av de här jobbtankarna nu..! Det LÖSER sig... Om jag hämtar stekpannan i köket och SLÅR in det i skallen så kanske det funkar... He He...

Det ska iaf bli skönt och roligt och spännande att åka upp till Linköping för praktik nästa vecka. Då får jag annat att fokusera på och får lite miljöombyte vilket alltid kan va trevligt. Handledaren på praktikplatsen pratar också sådär luuuugnt och avstressat som Gustav gör så det kan nog ha en lugnande effekt på min speedade hjärna, ha ha!



Over and out.

Parmiddag...!

image359



Ikväll ska jag delta i den första "parmiddagen" någonsin (tror jag)...!! Simon och hans Cissi ska komma hit på middag ikväll. Ska bli kul faktiskt! :)

Vi har inte bestämt vad vi ska äta ännu men jag ska iaf göra smulpaj med rabarber och jordgubbar till efterrätt!


Over and out.


Bild: Google

Back in town

image358
Gött att sova hemma...


Då var Kreativa mässan-dagarna över och jag måste säga att det var riktigt bra faktiskt. Trots att många av oss har haft väldigt begränsad budget (får använda våra egna stackars CSN-bidrag) till våra "produkter" har slutresultatet blivit väldigt bra. Ideérna har varit väl förankrade i teorier och vägledningsmodeller så även om utseendena inte varit på topp hos alla så har produkterna varit väldigt genomtänkta och bra.

Jag har fått massor av inspiration, ideér och material som jag kan använda på min framtida arbetsplats som jag faktiskt tror kan vara till stor hjälp både för mig som vägledare och för mina elever. :-)

Det var många som gillade vår "vägledningsroulette" också! En lärarstudent löste t ex ett problem hon hade alldeles själv genom att använda vår roulette och när hon gick sa hon till sin kompis " - Du MÅSTE prova den!"
Vår programansvarige (en av de nu största namnen i vägledning i Sverige) var också positiv till den och ville använda den i den verksamhet som Malmö Högskola startat på Centralstationen (ett väglednings- drop in). Hade det inte varit så j-vla dyrt att ta patent så hade vi nog gjort det för jag tror verkligen att vår produkt skulle kunna gå att sälja. Jag kommer iaf att använda den när jag börja jobba! :-)

Jag fick förresten sova hos en av Malmöstudenterna mellan ons-tors så jag slapp åka tåg och missa torsdaagens föreläsning, vilket jag är väldigt glad över då den var väldigt bra och givande!

Men jag var väldigt trött efter dessa dagar så jag sov som en stock inatt, jätteskönt! Idag ska jag söka ett eller två jobb till. Fick i tisdags reda på av Rebecka som jobbar i den kommun jag var på anställningsintervju, att rektorn o co inte hade bestämt sig ännu för vem de skulle anställa så det förklarar varför jag inte har hört något från dem än (de sa att de skulle ringa förra veckan el början på denna). Får jag tid över idag så ska jag ringa till dem och höra hur det går...

Men förutom dem som redan fått jobb så verkar jag vara den i klassen som lagt ner mest tid och energi på att söka jobb så jag tycker att det snart borde ge resultat!



Over and out.


Bild: Google

Oorganiserat som vanligt

Kreativa mässan 11-13/3

Känns ju väldigt onödigt att åka ner till Malmö en dag före mässan vi ska va med på för 1 timmes förberedelser... Alla var i princip färdiga med det de ska ställa ut och det enda vi egentligen behövde veta var var vi ska stå. Men men... det är ju Malmö högskola vi talar om så jag är inte förvånad. Jag kom hem tre timmar tidigare ist så det var inte fy skam. Så nu hinner jag med och träna ikväll, stackars mina ben!! ;-)

Imorgon tar jag tåget ner igen för att visa upp min och Jannicas vägledningsroulette (vore kanske något för dig moster!?) för lte branschfolk. Sen fick jag sova hos en Emma i Malmöklassen så jag behöver inte åka hem imorgon och missa torsdagen på grund av att jag inte ha nån sov plats.



Over and out.

Var är du?

Min batteriladdare till min kamera har försvunnit... Väldigt irriterande för jag vill fotografera men batterierna är slut. Jag har säkert lagt den någonstans där jag ska komma ihåg att jag har lagt den....

Leta leta....



Over and out.

Världens bästa träningsform?

Finns det något bättre när man kan träna efter ett program som kör igenom hela kroppen på 20 minuter men som är värt 1½ timmes träning!?

Jag älskar vår nya träningsform! Man bränner fett, förbättrar konditionen och bygger muskler, allt på samma gång OCH.... man spar tid! Kanon!!


Undrar vad det blir för något smärtsamt idag... he he..



Over and out.

What a sunny day

Idag har jag minnsan suttit på balkongen och läst filosofi. OCH... nästan svettats av värmen! Det ni! Här behövs ingen resa till kanarieholmarna inte... ;-)

Igår var jag på anställningsintervju.
AV 26 sökanden hade de kallat 5 till intervju och lilla jag var en av dem. Svårt att säga hur det gick.. jag gjorde iaf mitt bästa och jag är stolt bara av att fått komma på intervju men min stolthet vill ju gärna "vinna första pris" också.

Nu vet jag iofs inte längre om jag verkligen verkligen vill ha jobbet eftersom det kan medföra en helvetes massa pendlande som jag inte vet om varken jag eller mitt förhållande klarar av. Men det är ju alltid roligare att bli erbjuden att KUNNA tacka nej... kanske.

Men nu hoppas jag nog mer på ett jobb i Ljungby eller Laholm..

SNÄLLA.... ge mig lite tur.



Over and out.