Ärlighet varar längst?

Hm, var i skolan igår första gången efter praktikveckorna. Det visade sig att jag inte var ensam om att inte haft någon praktik. En person i klassen hade inte haft motivation till att söka någon utan denna person gjorde bara sin intervju. Kan i  och för sig förstå att denna person inte orkat engagera sig... Har haft och har väl fortfarande en mkt jobbig period.

Men.... nu är det ju så att jag har varit dum nog (eller?) att vara ärlig och talat om för läraren att jag inte fick någon praktik.. Kommer nu min korkade ärlighet att straffas med att jag får någon gigantisk kompletteringsuppgift istället?!? I så fall skulle jag gjort som den andra personen och hållt käften och låtsas som ingenting.... Dilemma dilemma... Jag menar, det han inte vet har han ju inte ont av.... Hoppas nu att han är lika förvirrad som han verkar och glömmer bort mig!!

Ibland är jag verkligen för snäll (mesig heter det kanske egentligen...) för mitt eget bästa! Kanske är dags att börja mygla, ljuga och bedra lite istället!? ;-)


image122
www.kossan.se

Korprocken

Just det!

Var ju på Korprock i fredags. Det var mycket folk där, Hyltebandet Goldeneye (AJ-produkterJ) hade med sig en fanclub på 100 pers så de tog upp en stor plats i publiken... O jisses sicket stöd de var för bandet! Kunde nästan tro man var på en hockeymatch...

De flesta banden var riktigt duktiga, lite tråkiga låtar kanske (alla banden var tvungna att spela varsin schlagervinnarlåt) men de fick bra betyg av juryn.

När Hylte-bandet spelade flög det helt plötsligt en avbruten trumpinne genom luften och landade framför mina fötter.. Hmm.... kan det vara ett tecken från ovan?? ;-)

Spelningen var slut vid tolvtiden och tur var väl det för det vankades fest på lördagkvällen. Börjar bli gammal.. klarar inte av två festkvällar i rad... ;-)

SOL

Sicket underbart väder det varit hela helgen och nu i början av veckan! Har solat i linne på balkongen både igår och idag och det var så varmt så jag hade nog kunnat sitta i bikini om jag velat. Har fått en hel del fräknar igen...!! Förvånad? Eh, NEJ! ;-P

Var ute och gick prins Bertil-leden i nästan två timmar med Carina i söndags. Så himla fint det är därute vid Grötvik och Sandhamn, hade jag ingen aning om. Och helt vindstilla var det, kryss i taket! Vi gick förbi ett hus med jättehöga murar och tjocka träportar och jag utbrast:
Ah, vilka tjocka portar!!
Carina: Mmm, det är Per Gessles hus...
Jag: Aha?.... Okej.. (pucko-Emma)

Sen cyklade jag i blixtsnabb fart hem till Magnus och Marlene och vi satt och spelade gitarr på deras soliga balkong. Det ska göras om snart igen, gick faktiskt liiiite bättre än jag trodde. Ska öva lite själv imorgon tror jag... Vi åt våfflor oxå, var ju våffeldagen i söndags, mums!

Nytt

Har skett en lite tråkig sak i veckan men jag hoppas och tror att det kommer bli bättre med tiden. Var nog ändå dags att det hände, man ska inte blunda för sanningen för länge...!


Men jag har lite roligheter att se fram emot iaf. Ska på Korprocken på Fox & Ancor på fredag. Ska bli kul med lite livemusik, blir alldeles för sällan nu för tiden! Sedan fyller jag år snart också. Jag och min nyfunna vän Carina ska nog försöka fixa ihop något kul för vi fyller år på samma dag! :-)

Förresten, kan ju passa på å lägga till  två saker till min önskelista kanske...

- långa teskedar till mina höga kaffemuggar

- pengar till en röd klänning som finns på Lindex

Hepp, nu blir det snart sovdags..

God natt!

image121
www.kossan.se


20- årsfest

Ikväll har jag varit med Tommy på 20-årskalas. Hans systerdotter har fyllt 20 så vi var där och gratulerade. Kalaset hölls på Tönnersjö golfklubb och vi åt en jättegod buffé med potatisgratäng, fläskfilé, kycklingspett, paj, sallad och exotiska frukter. Mums!

Men vi "ynglingar" blev trötta efter maten (Tommy hade dessutom precis gått av sitt skift) så vi var hemma redan vid elva. Men det var en trevlig lördagkväll. Lagom mycket fest.

Nu blir det snart sovdags, varva ner lite först bara..

Vad ska jag göra imorgon då? Eftersom jag inte fick någon praktik har jag en del tid att slå ihjäl på dagarna. Får väl läsa lite på forskningsartiklarna då... o städa lite...

Ja ja...

Natti natti!

Nya solbrillor

Igår köpte jag nya gigantic solbrillor!

   


Så cool jag är! Alldeles för cool för å bli syo-tant juh! ;-)


Ny dag - bättre dag?

Idag har jag lugnat ner mig lite över praktikskiten...

Har insett att det inte är någon idé att slösa energi på att oroa sig över det. Har eventuellt fem veckors ledighet i maj (det bestämmer jag själv) så beroende på vad läraren säger så kan jag göra praktiken då. Han verkade inte särskilt bekymrad överhuvudtaget när det började närma sig praktiken och jag sa att jag kanske inte får någon plats. Så han är ju underrättad om läget. Hoppas han är lika tillmötesgående som han har varit innan...

Jag blir mest förbannad över att vissa av de platser jag pratat med mer el mindre har sagt att jag kan vara där åtminstone en av veckorna eller ett par dar och sen har det plötsligt ändras. Och vissa hör inte ens av sig fast de sagt att de ska!! Oj... jag är kanske fortfarande lite arg...

Jannica tyckte jag skulle skita i det nu och hon skulle fråga om jag kunde intervjua hennes handledare istället.. Då kanske jag får en av två uppgifter gjorda åtminstonde. Så nu har jag dit att läsa på till vår muntliga tenta i stället. Urk... hatar muntliga examinationsformer. Kan inte prata ordentligt... Jag lyckas i alla fall aldrig få ur mig de smarta åsikter och tankar jag har utan att det låter som gojja...

Världen jävlas med mig...

Oflyt oflyt oflyt......

Lite tur hade jag behövt nu.

Önskelista

Börjar närma sig 19:e april, en mycket speciell dag då det är min födelsedag...! ;-)
Har knåpat ihop en önskelista...






Jag gjorde det!!

YES!!!!

Äntligen är jag klar med den förbaskade hemtentan!! Trodde inte jag skulle kunna fylla 18 sidor men det gjorde jag!

GÖTT! :0)

Nu ska jag hoppa upp i soffan käka lite kvällsmat och titta på TV i lugn och ro första gången på en vecka.... Mmmm härligt!


Go natt!

Bra resultat gånger 3

Har genomfört tre olika saker igår och idag och alla fick bra resultat! :-)

Igår bestämde jag mig för att tona mitt hår själv. Skulle fått hjälp av en kompis tidigare men har fått skjuta upp det då det inte funnits någon tid för det. Men så igår kände jag mig lite rastlös och tänkte vad skjutsingen.... Jag gör det själv, det får bli som det blir!

Såhär blev det:

  

Är samma färg som jag använt innan så det var väl inget stort risktagande egentligen. Bra resultat iaf!

Senare på kvällen gjorde jag en improviserad pastasås på blomkål och squasch som blev oväntat god!

Jag skar blomkål och squasch i bitar, stekte med salt, peppar, vitlök och lite aromatkrydda. Hade i lite soltorkade marinerade tomater och torkad oregano. Sedan hällde jag på lite mellangrädde och lät det koka nån minut. Serverade till spagetti och lite stekt falukorv som blivit över sedan tidigare, jättegott faktiskt!

152936-113

Jag vet, bilden blev inte så bra, gick inte få till skärpan ordentligt...


Så idag då... den tredje saken som resulterade i ett utmärkt från vår lärare. Vi har skrivit ett arbete om modernitetens risker i vårt samhälle. Boken vi hade valt var den svåraste bok jag någonsin läst (var tvungen att googla för att överhuvudtaget förstå vad jag läste), trodde knappt vi skulle få ihop nåt arbete.

I alla fall redovisade vi idag och läraren kommenterade det som utmärkt och att vi hade gjort mycket relevanta kopplingar till den andra kurslitteraturen. Dessutom tyckte han att vi var modiga som tog oss an den boken. Kul!

Eftersom jag har haft sådana svårigheter med sömnen de senaste två veckorna var det väldigt skönt att vi lyckades så bra med den uppgiften mot all förmodan...  Ger en lite välbehövd feedback.

Nu har vi "bara" en hemtanta på 18 sidor som ska vara klar på måndag..... hrm....

Äntligen: av flera orsaker!

YES!

Äntligen fungerar inloggningen till min Internetleverentör igen! Har bara haft bredbandet i drygt två månader och det har redan strulat två gånger. Har inte kunnat surfa sedan tisdags. Men idag fungerade det helt plötsligt trots att teknikerna som skulle fixa det inte har varit här.

Äntligen har jag hittat ett guldhjärta-halsband med lång kedja som jag letat efter jättelänge! Tack vare syrran som är så uppmärksam. :-)
Visst är det fint?

     


Äntligen verkar det ha lossnat med praktikplats också. Men jag vågar inte ta ut något i förskott... Skulle vara så typiskt att det skiter sig om man råkar slappna av... :-/