Äntligen...



JULLOV.




Over and out.

Överraskning på posten

När jag kom hem idag låg det en överraskning på hallgolvet. Ett kuvert från FUN CITY.

I kuvertet låg bland annat ett brev med rekommendationer till en framtida arbetsgivare. De hade skrivit väldigt positiva saker om mig och kunde varmt rekommendera mig så det var en väldigt trevlig och välkommnande liten julklapp! :-D



Over and out.


Little Britain

Ladies and gentlemen: Vicky Pollard!

http://www.youtube.com/watch?v=_diO7Of188s


Lou and Andy!

http://www.youtube.com/watch?v=MzXnS7-CtSU


The only gay in the village:

http://www.youtube.com/watch?v=0qWxvGyibUk

Årets längsta vecka...

image320

Jag längtar verkligen efter julen i år!
Jag har aldrig längtat så mycket efter det som i år. Och det är inte julklappar och julgranar som är det som drar utan det är att få komma hem. Ska bli skönt att bara vara bland människor man tycker om och få ett par dagars paus från stress och press.

Ska bli så skönt att få komma hem och äta gott och dricka gott. Lukta på hyacinterna, baka julgodis, titta på alla fina julsaker, lyssna på julmusik (jag har slarvat bort min julskiva - jag gråter!!!) smaka första biten av julskinkan med familjen, kela med Hobbe, tramsa med syster yster, supa Gustav under bordet, dricka whiskey med karlarna, röka cigarr hos moster (eller hur snyggmoster?), bekanta mig med lilla Wille, bada bubbelbad med min älskling, bada utomhusbadkar med släkten, gå promenader i skogen och bara ta det lugnt...

Den kommande veckan kommer att kännas sååååååååååå lång!! Jag vill att det ska vara fredag imorgon! Vi ska i alla fall göra en del roliga saker på praktiken sista veckan. Har några samtal jag ska spela in med åttorna. Hoppas jag lyckas spela in det denna gången...! Vi ska fika på onsdag morgon och på torsdag ska jag och min handledare åka till en delikatessbutik utanför Falkenberg och ha lite avslutning.



Over and out.



Bild: Google

Vresig hyresvärd...

Så himmla skön unge!

http://www.youtube.com/watch?v=FTcAvHtmWBA

ny hårfärg

Lagom till jul har jag varit och färgat håret och klippt topparna.
Denna gången tänkte jag att jag faktiskt lägger några hundralappar extra och blir helnöjd så jag bestämde mig för att gå till Corinne & Friends.

Och ja, jag har aldrig varit så nöjd med färgningen tidigare. För första gången förstod frisören precis vilken färg jag menade och jag fick den färg som jag försökt få i snart två år men aldrig lyckats få. Själva besöket var väldigt trevligt också. Fick en smaksatt latte istället för den gamla vanliga kopp kaffe man alltid brukar få och så fick jag huvudmassage som var så underbart avkopplande...

Tjejen jag pratade med när jag bokade tiden sa att "min" frisör ska vara väldigt bra på färg och jajamen det stämde! Både hon och jag häpnade över resultatet! :-)

Jag är nu kopparröd med "tunna" ljusare slingor. Pippi Långstrump är nästan en passande beskrivning.... ;-)

Det är förresten Kajsas (syster yster) gamla klasskompis Ida från Hylte som gjorde mig så fin och jag kan varmt rekommendera andra att gå till henne.

Tyvärr ligger kameran hos en kompis så jag kan inte lägga upp någon bild på håret. Får bli när jag hämtat den.




Over and out.

mitt i praktiken

Kanske ska skriva lite om min praktik också.

Imorgon har jag avverkat två av fyra veckor. Herre gud vad tiden går fort! Första veckan var mest som en ingångsvecka. Var med ut i några klasser och hjälpte till att informera niorna om gymnasieprogrammen som de ska besöka på måndag. Satt med vid några samtal också och planerade för gruppvägledningen. Vi var på SACO-mässan i Malmö i förra onsdagen också. Det var kul att se alla dessa utbildningar som eleverna har att välja på nu för tiden. Fy, man blir nästan avundsjuk på alla möjligheter de har nu för tiden...

Denna veckan har det blivit lite mer saker gjorda för min del. Jag har haft två av fem gruppvägledningar med en grupp tjejer i en åtta. Ska ha det tredje tillfället med dem imorgon och då ska de få välja ut ett yrke som de ska få jobba med. De får några frågor om detta och får hjälpa varandra att hitta information om detta. Idag hade jag mitt första egna vägledningssamtal med en tjej i nian som inte vet vad hon ska välja. Kom en bit på vägen med henne men jag har bokat in en tid med henne på måndag igen och jag tror att det egentligen behövs ytterligare ett samtal med henne för att hon ska få klarhet kring valet...

Hur som helst trivs jag väldigt bra med min handledare och skolorna vi är på känns också välkommande. Eleverna är också nyfikna och tillmötesgående så det är kul att jobba med dem. Nu hoppas jag bara att jag ska få tag i elever som vågar ställa upp på videosamtalen som jag måste göra. Blir att ta tag i det ordentligt nästa vecka!



Over and out.

Examensarbetet publicerat!

Om det är någon som har något intresse av att se vad jag ägnade min höst åt kan ni klicka på länken nedan.
Mitt examensarbete har nu publicerats och kan läsas av allmännheten.

http://hdl.handle.net/2043/4578




Over and out.

Dag 3 i egypten



image290

Förmiddagen tillbringade vi på stranden med lite sol och bad. Vi åt lunch på hotellet som vanligt och sedan gick vi till receptionen för att möta upp den buss som skulle ta oss på.... ÖKENSAFARI!!

       

Vi åkte med buss ut till ett ställe som hyrde ut fyrhjulingar och ordnade guidade utflykter ut i Sinaiöknen. När vi kom dit (var vi, ett annat lettiskt par och en jädrans massa tyskar!) samlades vi och fick våra obligatoriska "palestinasjalar" knutna runt huvudet för att skydda oss mot sol och sandstänk när vi vi körde fyrhjulingarna. Vår skojfriske guide visade oss hur fordonen fungerade och därefter gick vi ut till fordonen och började förbereda oss för utflykten.


           


Efter att vi kört runt lite på "gården" för att känna in fyrhjulingarna körde vi iväg mot målet: beduinernas läger.
Tog cirka en timme att köra och solen värmde och sanden stänkte. Det var riktigt kul att köra fyrhjuling och det var häftigt att köra i ett så exotiskt och annorlunda landskap. När vi kom fram var vi täckta av damm och törstiga.


   



image298




image299



Väl framme i beduinlägret då blev vi först bjudna på te (såklart!) och fick en flaska vatten var. Vi satt i något slags vindskydd och pustade ut några minuter.

image300
Chris töntar sig och förstör en bild som annars hade blivit bra..! ;-)


Sedan blev det dags för min efterlängtade kamelridning!
Det kryllade av turister, några kameler och ett antal minismå beduiner! Kvinnorna var såklart täckta från topp till tå...

image301
Jag vrålar - kamelen vrålar, ha ha!


        


Efter kamelridningen fick vi en guidad rundtur i lägret. Vi fick se när beduinkvinnorna bakade bröd och vi fick se deras vattenbrunn och fick veta hur de gjorde för att hitta vattnet. Tydligen är det kamelerna som hittar det åt dem med sin känsliga mule. Vi fick se hur de vävde mattor, väskor och dylikt och vi fick se deras moské och fick en kort föreläsning om islam, deras religion.

           

           


Jag och Chris smet iväg en liten stund medan vår guide pratade om brödbakandet, för att ta en titt på solnedgången. Vi gick upp för en stor kulle, trängdes med några tyskar och missade den tyvärr för att bergen var ivägen. Men det var en rätt häftig utsikt ändå....

image315


          







    image317



image319



Det mörknade ganska snabbt så efter guideturen i lägret gick vi tillbaka till ett av vindskydden och fick middag. Väldigt gott faktiskt, det var ris, kyckling, sallad och någon sorts kebab. Vi rökte lite vattenpipa också och sedan var det dags att köra hem i beckmörkret igen. Otroligt att de hittar tillbaka i det där landskapet!

Vi var hemma runt åttatiden på hotellet och tog en ordentlig dusch. Sedan orkade vi inte göra så mycket mer utan gick och la oss nöjda och belåtna.
Det var verkligen en rolig utflykt! Var kul att komma ut lite och se det egyptiska landskapet och se hur beduinerna av idag lever. Att köra fyrhjuling var överraskande roligt också! Du får gärna köpa en sån pappa