Back from Blekinge

Fotokursen var riktigt bra! Våra blivande chefer var väldigt duktiga på att lära ut och vi fick många småpauser så att vi skulle orka ta in så mycket information som möjligt.

Vi fick lära oss:

  •  hur kamerautrustningen fungerar, både teoretiskt och praktiskt,
  • hur deras egna dataprogram fungerar
  • vi fick ta gruppbilder både inomhus och utomhus
  • vi fick information om policy och regler och fick information om företaget och branschen


    Företaget bjöd på hotell och mat och fika för bägge dagarna och de var väldigt goa och trevliga allihopa. Efter studenterna kommer vi att få vår utrustning och det är utrustning som är värd hundratusentalskronor och vi får använda den hur mycket vi vill i sommar för att öva.

    Så jag har tillgång till studio med blixtar och väggfond redan i juni och kan ta massa fina och professionella bilder! :-)

    Den 10 juni har jag en praktikdag då jag ska följa med en gammal fotograf och fotografera en skolavslutning i Göteborg.

Imorgon blir det lagerjobb och TYVÄRR måste jag spendera fredagkvällen till att skriva samtalsanalys eftersom jag varit så upptagen med kurs (som jag iofs fick betalt för) och jobb denna veckan...
Men på onsdag nästa vecka är skolan KLAR!!
Och på tisdag har jag ett spännande möte som jag verkligen hoppas går bra!!!




Over and out.

Fullspäckat schema!

Måndag: lagerjobb

Tisdag: fotokurs i Karlshamn

Onsdag: fotokurs i Karlshamn

Torsdag: Plugga (äntligen!)

Fredag: lagerjobb

Lördag: Barnkalas på dagen, vuxenkalas på kvällen

Söndag: Lugn o ro, plugg (tyvärr) o förberdelse inför I N T E R V J U N.


Shiiiit! När ska jag hinna med coachsamtalet??



Over and out.

Premiärgrillning!

Om en kvart kommer Jenny och vi ska tända igång min megagrill för första gången i år.

Flintastek, grekisk sallad och vitlöksbröd, here I come!! :-P




Over and out.

Plocka skit

Idag har jag jobbat igen och idag har jag fått gå med och plocka. Man blir väldigt medveten om hur j-vla mycket skit folk köper! Sicket konsumtionssamhälle vi lever i...

Nåväl. Imorgon blir det jobb igen och förhoppningsvis blir det plugg på fredag. Måste spela in ett coachingsamtal snart...



Over and out.

Bilutställlning Sofiero

I söndags styrde vi jaggen mot Helsingborg och Sofiero för att spana in lite schyssta bilar. Herregud, vad mycket folk det var! Och givetvis en massa gamla fina saker av lackad plåt! ;-)

Var en trevlig dag. Vi åt grillade hamburgare, tittade på bilarna och gick runt lite i trädgården.



image411


Det såg lite engelsk landsbygdsaktigt ut med alla gamla bilar och slottsträdgården.

         



image417



           



image422



           




image427



image428






image429

Lite livemusik





image430
Gaaaammal bil från 30-talet...




image431

Innanför det här området hittade Chris sin drömbil. En Austin Martin från 1965, samma typ som Sean Connery körde i Bond.



image432

Ägaren kom från Halmstad och han hade som mest fått upp bilen i 250 km/h!!


image433
Happy happy happy!



På detta område fanns även Rolls Royce som blänkte ikapp i solen..


       



image437
Rolls Royce med tillhörande chaufför... OCH....



image438
Drink-set i baksätet!!



image439
Slottsträdgård




image440
Jaguars nya sportbil med startknapp istället för nyckel...





Over and out.

Säckpipornas och whiskeyns land...

Igår bokade jag, Chris, mamma och pappa en resa till Skottland!! :-D


image409

16:e oktober flyger vi till Glasgow och där hyr vi en bil för att ta oss runt i landskapet. Dricka och besöka whiskey, bo på bed & breakfast och se det vackra skottska landskapet står på listan. Vi ska ta en dag till att se oss omkring lite i Glasgow också eftersom vi ändå är där.


image410


Vi ska nog köra runt i Speyside och titta på en del destillerier och förhoppningsvis ska vi besöka Macalan och då får jag smaka på den vilket jag inte gjort än...


Kameran åker definitivt med, Skottland är ju som gjort för att ta fina, trolska naturbilder!


Guuuu, vad kul det ska bli! Nu skiter jag i om det blir en skitsommar i år igen för nu har vi något trevligt att se fram emot i höst! :-)




Over and out.



Bilder: Google

Lite helgbilder

image404
Utsikt från picknickplatsen vid Görvik.




                    




image407






image408
En engelsman i solhatt i vid Frösakulls strandkant








Over and out.

Fotografens hårda liv i öknen

Är det sådana här divalater mina framtida  "modeller" kommer att ha.. Ha ha!


http://www.youtube.com/watch?v=Zx7CgGhcdUE




Over and out.

Skolfotograf emma andersson

Augusti till oktober kommer jag jobba heltid som professionell skolfotograf i Halland.

Jag blev erbjuden jobbet igår och tackade ja. Det är väl dumt att tacka nej till ett hyfsat jobb som man är kvalificerad för? Har sökt ett par syv-jobb nyligen som också tillsätts i augusti men där har de inte ens börjat gå igenom ansökningarna än och jag tänker inte sitta och vänta på kanske ingenting och låta fotojobbet gå till någon annan och sedan står jag där utan någonting...

Naeee... det är nog bättre att ta den här chansen och fortsätta hålla ögonen öppna. Rimligtvis kommer konkurrensen om jobben att minska framåt hösten också och jag kan fortfarande ha kvar fotojobbet som extra under hela året. Tydligen är det vanligt att en fotograf kan ha 2-3 uppdrag i veckan efter högsäsong (t ex företag, idrottsföreningar och klassträffar).

Det bästa av allt är nog ändå att jag får behålla utrustningen och använda den så mycket jag vill så länge jag inte konkurrera med företaget. Jag har tänkt att jag skulle kunna börja med lite konstnärliga foton och kanske ställa ut i nåt gammalt bibliotek nånstans.. DET hade varit kul! :-) Mammsen kanske har lite kontakter i skogarna..

Jahopp... alla ni som har småbarn och tonåringar får gärna lämna över dem i händerna till mig så att jag kan öva upp min fotografiska talang. Om Thomas och Martina är lite smarta så låter de ju mig ta gratis 1-årsbilder på Wiliam...



Over and out.



P.S. Jag jobbade 12 timmar på lagret igår, lika bra att gå ut hårt från början ;-). Idag har jag ap-ont i mina vattenblåstäckta fötter och "ontet" sträcker sig upp över fotknölarna, är inte det konstigt? Chris sa att det nog kan ha att göra med att jag går och belastar yttersidorna av fötterna. Hm.. han har nog rätt kom på mig själv med att sitta med fötterna på samma sätt just nu... Herregud, han känner mig nästan bättre än vad jag själv gör, jisses!


Måndag igen...

Har jobbat på arbetslägret idag...

Var inte alls så farligt som det har låtit på folk, dagen gick väldigt snabbt. Men de kanske är snälla nu bara för att inte skrämma bort mig inför sommaren, he he!

Det där lagret är sjuuuukt stort. Det finns personal som kör runt hela dagarna och bara städar upp kartonger i gångarna för att hålla rent för plockarna och det är ett EVIGHETS - göra. Jag som ny fick göra det idag.

Ska jobba imorgon också och dirkt efter jobbet måste jag snabbt hem och ringa till fotoföretaget innan chefen där går hem för han ville tydligen "snacka lite" med mig...


Kommer lite softa bilder från vår helgpicknick senare i veckan.




Over and out.

Freeeedag!!

Idag ska vi ha hit Simon, Cissi och Jenny på lite middag och vin. Vi hade så himmla trevligt förra gången så det fick bli dags nu igen. Chris ska göra någon engelsk kycklingrätt som hans ena son är galen i och jag ska göra en Nigella- inspirerad efterrätt. Mummsich!

Snart ska jag bege mig ut på en cykeltur i solkenet. Tänkte cykla ut mot Tylösand och se om jag kan ta lite fler bilder till mitt årstidstema. Bäst att passa på innan våren är över.

På måndag ska jag provjobba på Chris jobb. Härom natten drömde jag att det var ett fascistiskt arbesläger där arbetarna gick fastkedjade i fotbojja och tvingades av vakter med piska att jobba nonstop utan raster.. Hmmm... Lite nervös kanske?



Over and out.

Årets balkonglåda

I år har jag förberett för ösregn.

Jag har inte gjort samma misstag som förra året med att INTE borra hål i underdelen på lådan. Nu är det en massa hål så det kan regna hur mycket det vill!

Det fick bli ganska soltåliga blommor och inte lika "trendiga" som förra året för att de ska passa in med våra buskrosor och klängväxter. Kommer bilder på dem när de börjat blomma.

Nu har vi bara kryddörterna kvar att inhandla och hänga upp lite ljuslyktor sedan är balkongen redo att användas flitigt i sommar. :-)


image402





image403








Over and out.

Foto över en liten latte

Var på intervju för fotojobbet idag. Vi träffades på Espresso House och det var en väldigt avslappnad intervju. Eller... mer som ett samtal faktiskt.

Han sa iaf att han snabbt fick ett väldigt bra intryck av mig och att de skulle höra av sig nu i maj månad. De hade några till att intervjua här i Halmstad. Om jag får jobbet så är det främst Halland som blir mitt arbetsområde så det vore ju ett guldtillfälle att skaffa sig kontakter inom skolvärlden..

Så blir det inget annat jobb innan sommarens slut så tar jag det om det erbjuds mig.
Bättre pengar än studiebidrag och a-kassa iaf! Plus ett roligt jobb!



Over and out.

I love my tunnel

Uttråkad katt...

image400





image401
I´m watching you....






Over and out.

Vi bor med hund och katt

Vi har inte två katter i huset. Vi har en katt och en hund...

Jag har börjat leka aport med Mr Tibbs. Jag kastar iväg hans lilla tygmus och han springar glatt iväg och hämtar den och lägger den vid mina fötter och väntar på att jag ska kasta den igen. Och så håller vi på.

Om och om och om och om igen....


Vart är världen på väg..?




Over and out.

Vår i stan

image398




image399







Over and out.

Eldröd flamma!

image396

Jag var hos frisören i tisdags och färgade håret. IGEN!

Ja, färgen släppte så mycket efter första färgningen så jag fick komma tillbaka och göra om det. Bra service, inte alla salonger som erbjuder det!

Den här gången blev det precis så skarpt kopparrött som jag ville att det skulle bli så nu kommer det nog hålla bättre.
Jag har fått massa komplimanger för det hela veckan och det riktigt lyser i solskenet så jag är supernöjd nu. Tack Ida!

image397







Over and out.