Dag två i Egypten

Ja, andra dagen tillbringade vi mest i solen på stranden. Drack drinkar från strandbaren, läste och tittade på feta tyskar....

          

Alkoholen är förresten fruktansvärt äcklig i Egypten! Den är inte ens i närheten av det vi är vana vid i Europa och att egyptierna sen inte kan blanda drinkar (typ 60% alkohol och 40% läsk) gör inte det hela bättre. Men å andra sedan var maten så god så man kunde ha överseende med det.

Vi hyrde snorkelutrustning denna dag också och solade lite vid poolområdet.


image288


image289
Vi kunde se havet från vår balkong






Over and out.


Forts dag ett i Egypten

Ja kvällen tillbringade vi som sagt i Hurgharda med lite shopping. Det kändes lite märkligt att komma in till denna hektiska turiststad med taxibilar, försäljare och butiker överallt efter att tillbringat dagen i total avkoppling och lugn!



Vi gick runt och tittade men det gick inte stanna någonstans utan att försäljarna börjar fråga "where from?" Hur som helst var det en försäljare  som lyckades övertyga oss om att följa med och titta på hans butik och dricka te med honom. Teet var gott och han var  vänlig. Vi köpte faktiskt både papyrus och varsin parfym och jag fick en fin liten parfymflaska på köpet också. Jag fastnade för en svart kattstaty också som vägde bly!

image276


Vi tillbringade ungefär en och en halv timme i affären med Mohammed och helt plötsligt fick han för sig att klä upp oss i någon sorts egyptisk festklädsel... Inte riktigt vår stil kanske...


        



image281




image282
Kort, mörk egyptier och lång ljus svenska.


Vi fick också självklart röka vattenpipa med honom och medan vi gjorde detta skrev han våra namn på arabiska och med hireoglyfer på en papyrus som vi fick med oss gratis.


image283


  


Efter vårt besök hos Mohammed sprang vi runt och letade efter en bank. Jag behövde ta ut pengar eftersom jag ville köpa en egyptisk sjal. Medan vi gjorde detta råkade vi gå förbi en kryddaffär och vi råkade också visa lite intresse och detta snappade försäljarna givetvis upp och drog in oss i affären och bjöd oss på ännu mer te. Chris köpte en del kryddor, bl a torkad chili som var så stark så både han och försäljarna fick tårar i ögonen bara av att lukta på den!!

Anyway.. klockan tickade och vi fick till slut springa till "busshållsplatsen". Vi kom en minut för sent och givetvis hade bussen kört ifrån oss. Några försäljare skaffade fram en taxi åt oss för att köra ifatt bussen där den väntade och den lille råttan till chaufför (som förresten inte såg ut att vara gammal nog till att köra bil) försökte lura i oss att köra hela vägen till hotellet trots att bussen faktiskt väntade på oss ett par kilometer därifrån. Självklart försökte han kräva ännu mer pengar av oss också...




Over and out.


Maskerad

image274


På lördag ska jag på 25-årsfest. Tjejen ska ha maskerad och det är filmtema. Jag ska klä ut mig till Elle DRIVER I Kill Bill så jag har inhandlat en ögonlapp och en fejkspruta. Saknar bara sjuksköterskahatten... Tips någon?



Over and out.



Bild: Google

Serenity Makadi Heights 16:e november 2007



image268
Utsikt från balkongen runt 8 på morgonen... :-D


Vår första dag i Egypten startade med en kopp kaffe i solskenet på vår balkong. Redan innan 8 på morgonen var det varmt och vi satt i våra badkläder och tittade på solen (!!), den vackra trädgården och röda havet. Minns att det kändes helt otroligt att äntligen vara i sol och värme i mitten på november! Och det var så ljust! Nu kan jag säga att jag verkligen saknar ljuset. Man inser verkligen hur mörkt det egentligen är här i Sverige när man kommer till ett land där det är så här ljust..

  



     
Vår utsikt beroende på åt vilket håll man tittade åt.


Efter kaffet på balkongen gick vi upp till huvudbyggnaden som såg ut lite som ett palats. Allt hade hög standard och var välskött och all personal var väldigt serviceinriktade. I huvudbyggnaden låg huvudrestaurangen Mona Lisa där de serverade en stor frukostbuffé. Där fanns allt från omelett, olika sorters bröd och pålägg, flingor och youghurt till kakor och bullar! Självklart kunde vi inte hålla oss borta från dessa egyptiska bakverk så de första fyra dagarna proppade vi nog i oss detta till varje måltid, puh!

Anyway, efter frukosten gick vi ner till strandområdet för att sola och bada. Vi gick också och hyrde snorkelutrustning och bokade en båttur på röda havet i samma veva. I och med detta fick vi låna snorkelutrustningen gratis i två timmar istället, tack tack!

Dagen innan (torsdagen vi anlände) tog vi vårt första dopp i havet (overklig känsla) och Chris hade nog lämnat hjärnan hemma ( ;-D) för han tog ett dopp med vår rumsnyckel i badshortsen! Vi hade nog inte varit på hotellområdet längre än 30 minuter innan detta lilla äventyr hände! Som tur var så var det i princip glasklart vatten så vi såg "nyckelkortet" på botten och det var inte mer än drygt 2 meter djupt så han kunde dyka ner och hämta den. När han kom upp utbrast han att jag MÅSTE ta en titt på allt som simmar i vattnet! Visst förväntade jag mig en och annan fisk men jag tänkte att det kan vänta till morgondagen istället...

Så när jag hoppar i vattnet på fredagen men snorkelutrustningen och tar min första titt under ytan tappar jag fasen hakan... Jag har aldrig sett så otroligt många färglada fiskar på en och samma gång i hela mitt liv!! Det var bokstavligen som att simma runt i ett gigantiskt saltvattensakvarium! De simmade mitt framför näsan på en och man kunde nästan ta på dem. Och korallerna var också helt otroliga! Det var alla möjliga koraller som man sett på TV och sjöborrar med "stickor" som var drygt 25 cm långa! Tyvärr fick man dela upplevelsen med X antal feta tyskar, haha!

Efter den otroliga snorklingen solade vi på stranden och njöt av värmen.


image272
Chris tog en bild på Röda havet och visar upp sitt knä...

Efter stranden gick vi tillbaka till rummet och duschade och gjorde oss redo för en shoppingkväll i Hurgharda. Men det hinner jag inte skriva om idag så det lilla äventyret skriver jag om i helgen i stället!




Over and out.

Mer på önskelistan

Jag har kommit på lite mer att lägga till på årets önskelista till tomten...

Presentkort på VILA-butiken.

Ett pengabidrag till ett gymkort på ett annat gym. (SATS)

Grytunderlägg.

Ett svart stort paraply som inte går sönder så fort det blåser lite.

Mönstrad paschminasjal i "orientaliskt stuk". Helst svart/guld/silver eller rödaktig/orange eller grönaktig färg. VARMA färger.

Kuvertväska. Inte helsvart. Gärna lite paljetter eller stenar på. Indiska och VILA har fina.

Brödrost.

Schampo och balsam från REDKEN för färgat eller behandlat hår. (Ska färga håret snart)



Japp... Här var lite mer grejjer då. Har säkert glömt något så det kommer kanske mera...

OBS! Jag skulle också vilöja att övriga familjemedlemmer skriver upp lite saker som de vill ha under kommentarer i bloggen så att jag också har lite att välja på när jag ska köpa till er. GÖTT!

Försmak av vår Eguptenresa

Jag ska skriva om vår resa till Egypten längre fram när jag har tid men jag tänkte redan nu visa vad jag möttes av under ytan i Röda havet. Vi tog en hel del bilder på korallrev och färgglada fiskar med en undervattenskamera men vi har inte hunnit framkalla bilderna än. Eftersom de inte är digitala kan jag inte lägga upp dem på bloggen heller men jag har hittat lite bilder på de fiskar vi såg på Internet.



                  



Over and out.





Bilder: Google  


Egypten november 2007

image266







Over and out.


små förberedelser

Har börjat packa lite smått inför resan. Idag har jag inhandlat de sista grejjerna jag behöver ha med också. Tråkiga saker som tandkräm, rakhyvlar och öronproppar. En viss person snarkar ibland...

Och så har jag minnen från en tidigare familjeresa till ett annat muslimskt land (Turkiet) där jag väcktes varje morgon vid fem av den där förbannade böneutroparen!! Lika bra att förbereda sig med öronproppar för det kommer förmodligen vara likadant i Egypten. Och den här gången har jag inga planer på att gå och lägga mig så sent som vid sex på morgonen..! ;-)

Vi är väl förberedda på Faraos förbannelse också. (Magsjuka)
Vi har köpt alkoservetter och alkogel att tvätta händerna med. Magtabletter som ska motverka turistdiarrén (som vi börjat äta idag) och någon annan sorts tablett som ska lindra om man blir sjuk ändå. Men vi har pratat med rätt många som varit där och INGEN av dem har blivi sjuka. Så jag hoppas att vi också slipper det!



Over and out.

Slutseminarie examensarbete

Idag har vi haft opponering av examensarbetena och det har gått mycket lösa rykten kring examinationen vilket fått mig och Jannica att måla fan på väggen! En dag innan vi skulle lämna in arbetet till examinatorn (förra torsdagen) får vi höra av en klasskamrat att våra teorier kanske inte håller måttet på grund av att de inte är "förstahandkällor"..
Så jag har gått och trott att examinationen kommer att bli värsta avrättningen.

När vi idag är på väg till Varberg ringer en tjej i klassen och säger att det är hur lugnt som helst och att alla arbeten redan är godkända. Tydligen så är det så att om de inte skulle bli godkända så skulle vi inte ens fått opponera idag.

Och ja.. det gick bra. Alla har såklart fått kompletteringar men jag fick som tur var inga tunga. Det handlar mest om strykningar faktiskt. Har en del material i arbetet som inte ens behöver vara med. Så det bör inte ta så himla lång tid att göra och det känns väldigt skönt eftersom jag är i Egypten när vi har sista inlämningsdag. Jag måste alltså lämna in kompletteringarna senast på onsdag. Och det bör jag hinna.

Så nu kan jag börja se fram emot resan på riktigt eftersom jag inte har något slutseminarie att bekymra mig för längre!


Just det.... Idag blev jag också tvungen att inse att jag inte kunde tacka ja till ett SYV-jobb jag sökt. Efter att ha pratat med kursansvariga lärare för nästa kurs har jag insett att jag inte kommer att kunna genomföra praktiken på denna skola eftersom man absolut inte får praktisera där man jobbar. Och eftersom jag måste praktisera på samma ställe på heltid kan jag inte kombinara praktiken med två dagars jobb i veckan på ena skolan och praktik de resterande tre på den andra. Sedan visar det sig också att vi kommer att ha våra obligatoriks seminarier och redovisnigar på fredagar och tisdagar i januari och det var de enda dagarna de kunde erbjuda mig att jobba.

Sköter jag inte min utbildning (och framförallt praktiken) så kanske man inte ens får fortsätta utbildningen och jag vågar inte ljuga för mina lärare med risk för vad som skulle hända om de råkar får reda på det..

Skit! Jag trodde att det skulle lösa sig. Visst det hade varit jobbigt att köra en och en halv timme för att ta sig till jobbet men det hade varit en bra erfarenhet inför det riktiga jobbsökandet. Men som rektorn sa så får vi se hur det ser ut när jag tar examen. Behovet kan fortfarande finnas kvar då. Skulle det dyka upp en ännu mindre tjänst på närmare håll så skulle det ju också vara ett alternativ så länge. Är bara att hålla öron och ögon öppna...

Hur som helst så ser jag fram emot praktiken i Falkenberg! Vi ska bland annat åka till SACO-mässan i Malmö och det ska bli riktigt kul!



Over and out.

Väderrapport

Vädret i Egypten...




         Onsdag 7 nov                                      
Soligt
                                                                                        
            30°C soligt                         
               

                                                 





Over and out.

Dyra sprutor!

Just det!

Vi tog ju den sista veccinationen igår innan Egyptenresan...
Vad vi inte visste var att vi tydligen ska betala per spruta. Varje spruta kostar 480 spänn och det hade jag ingen aning om! Trodde att dessa 480 kronor var en engångssumma men nädå.... Över tusen spänn kommer den här j-vla vaccinationen att kosta! Men men... efter tredje sprutan kommer jag vara skyddad i minst 15 år i alla fall.

Men en annan sak jag fick veta när jag var på vårdcentralen idag igen är att jag nog nästan har blivit pålurad stelkrampsvaccinationen som jag tog förra gången. Det var en sköterska jag pratade med då och hon sa att jag borde ta den sprutan också om jag inte tagit den sedan jag var barn. Så då gjorde jag förståss det. Idag pratade ja med en läkare och hon tyckte det var konstigt att jag tog den sprutan för hon sa att det visat sig att den vaccinationen tydligen skyddar upp emot trettio år!

Där ser man. Sjukvården försöker lura en på pengar minnsann!



Over and out.

williambesök i helgen




Vi var ju och besökte William och hans föräldrar i helgen. Den stora bebisen var väldigt liten för att vara stor och han var väldigt söt!

Vi hade tur för han var vaken hela den tiden som vi var där. Annars brukar han tydligen bara vakna för att äta och somna igen när han ätit klart. Men han tittade med stora ögon på oss och verkade vara väldigt fascinerad av det han såg. Han verkar vara en väldigt lugn och snäll bebbe också för han brukar visst inte skrika särskilt mycket och det enda han egentligen gjorde när vi var där var att nysa lite försiktigt... Väldigt gulligt! :-)

Han blev inte ens upprörd när mamma som brukar skrämma alla bebisar, höll honom, ha ha!


image259
Jag och bebis - perfect match? ;-)





Over and out.

Sista sprutan

Idag ska vi ta den sista vaccinationssprutan innan vi åker till Egypten.
Tänka sig, nu är det inte långt kvar...


Over and out.

Hit me baby one moore time!

image257




Just det....

Har ju glömt att berätta att jag och min pojkvän numera uttrycker vår kärlek till varandra genom att slå varandra sönder och samman...

Nä, så illa är det inte! ;.-)
Men han har börjat träna TK-boxen med mig nu. Vi har gått två gånger och det har varit väldigt kul faktiskt. Det är kul att boxas med någon som ger mig en utmaning. Jag kan slå nästan hur hårt jag vill utan att han ser bedrövad ut. Nu har han hållt på med kampsporter och sånt i unggefär 20 (!) år så han kan ju sina grejjer. Och trots att jag är amatör så det skriker om det när det kommer till boxing så tycker han också att det är kul.

Att vi båda två är retstickor ut i fingertopparna har ju inte alls någon inverkan på träningen....
Nej då... inte alls... Ha ha!



Over and out.


Bild: Google

Shopping

image256

Idag ska jag köpa bebiskläder! Ja, inte till mig själv då utan till WILLIAM!
Eller det blir kanske någon rolig leksak eller nalle som han kan ha nytta av lite längre. Eller jag kanske skulle köpa en ballerinadräkt? Det skulle nog pappa Thomas gilla, he he!


Anyway... Imorgon ska jag få se lille skrutten för första gången. Är nästan nervös, man vet ju aldrig vad de där konstiga bebisvarelserna tar sig till...Ena stunden nöjd för att i andra skrika som en stucken gris!
Men min brorsson är cool... ;-)


Over and out.


Bild:Google