Forts dag ett i Egypten

Ja kvällen tillbringade vi som sagt i Hurgharda med lite shopping. Det kändes lite märkligt att komma in till denna hektiska turiststad med taxibilar, försäljare och butiker överallt efter att tillbringat dagen i total avkoppling och lugn!



Vi gick runt och tittade men det gick inte stanna någonstans utan att försäljarna börjar fråga "where from?" Hur som helst var det en försäljare  som lyckades övertyga oss om att följa med och titta på hans butik och dricka te med honom. Teet var gott och han var  vänlig. Vi köpte faktiskt både papyrus och varsin parfym och jag fick en fin liten parfymflaska på köpet också. Jag fastnade för en svart kattstaty också som vägde bly!

image276


Vi tillbringade ungefär en och en halv timme i affären med Mohammed och helt plötsligt fick han för sig att klä upp oss i någon sorts egyptisk festklädsel... Inte riktigt vår stil kanske...


        



image281




image282
Kort, mörk egyptier och lång ljus svenska.


Vi fick också självklart röka vattenpipa med honom och medan vi gjorde detta skrev han våra namn på arabiska och med hireoglyfer på en papyrus som vi fick med oss gratis.


image283


  


Efter vårt besök hos Mohammed sprang vi runt och letade efter en bank. Jag behövde ta ut pengar eftersom jag ville köpa en egyptisk sjal. Medan vi gjorde detta råkade vi gå förbi en kryddaffär och vi råkade också visa lite intresse och detta snappade försäljarna givetvis upp och drog in oss i affären och bjöd oss på ännu mer te. Chris köpte en del kryddor, bl a torkad chili som var så stark så både han och försäljarna fick tårar i ögonen bara av att lukta på den!!

Anyway.. klockan tickade och vi fick till slut springa till "busshållsplatsen". Vi kom en minut för sent och givetvis hade bussen kört ifrån oss. Några försäljare skaffade fram en taxi åt oss för att köra ifatt bussen där den väntade och den lille råttan till chaufför (som förresten inte såg ut att vara gammal nog till att köra bil) försökte lura i oss att köra hela vägen till hotellet trots att bussen faktiskt väntade på oss ett par kilometer därifrån. Självklart försökte han kräva ännu mer pengar av oss också...




Over and out.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback