Skottland dag 1 - 081016

Vi hämtades upp vid åttatiden av mor och far och körde mot city flygplatsen utanför Göteborg. Tog en lunch i cafeterian och vem står i matkön?? Vår hyresvärd! Världen är liten, han skulle på golfresa i skottland och skulle med samma plan.

Vi landade vid tvåtiden, hyrde bil och körde mot första destination Pitlochry och Edradour-destilleriet.

             



Tyvärr var inte rundturen öppen längre men vi kunde shoppa i affären i alla fall. Där fanns all möjlig whiskey och senap, honung, kakor och grejjer som smaksats med whiskey. Utanför receptionsbyggnaden fanns det en "golvbrunn" och ur den ångade det upp våt korn och man kände igen whiskeydoften.

Vi sov på ett jättegulligt b&b och damen som hade det var väldigt rar och rekommenderade en bra pub åt oss.




        

Moulin Inn hette puben vi gick till första kvällen och den var underbar! Precis som man hade hoppats en skotsk pub skulle vara. Den hade dessutom vunnit pris som bästa pub ett par gånger. Den hade två öppna brasor, trevlig personal, lokalbor, egenbryggd ale (fyra sorter!), heltäckningsmatta och skottsk mat! :D
Dessutom luktade det välbekant som i Gittans och Karl-Eriks hall och pannrum.

            




Haggis!! Obs! Inte min tallrik...



B&B:t vi sov på.

Allt som allt var första dagen riktigt bra. Pitlochry verkar vara ett mysigt samhälle med en ganska lång huvudgata med affärer och restauranger. Tyvärr hade vi inte tid att stanna längre men nästa gång kanske? Pitlochry rekomenderas!




Over and out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback