Skottland dag 3, 20081018

På lördagen packade vi bilen igen och styrde kosan mot Loch Ness och därefter mot Glencoe och The Drovers Inn där vi skulle tillbringa natten. På vägen mot Loch Ness stannade vi vid ett slott och tittade lite. Det verkar som man vanligtvis behöver betala för att besöka slotten men det här kunde man iaf komma nära och beskåda utifrån.










Det fanns en kohage vid slottet med små söta Highland Cattle-kor.. Jag tror den här hette Kajsa... (HA HA!! ;-D)





Här har vi kommit fram till den norra delen av sjön Loch Ness. Vi körde rakt norr över från Dufftown så att vi körde längs med norra kusten av högländerna sedan körde vi söderut längs med sjöns västra sida.










Vi passade på att besöka Loch Ness besökscenter. De hade en utställning om myten kring Loch Ness- odjuret som var intressant och välgjord. Om jag minns rätt så finns det 1000 vittnen som säger sig ha sett "sjöodjuret"...




Efter detta besök körde vi vidare (10 minuter?) och stannade till vid en pub för lunch. Jag vet inte hur många whiskeyflaskor de hade runtom i den puben med det var MÅÅÅÅÅNGA!! Chris köpte en 10-årig (?) Ardbeg som var riktigt god! Vi åt god Fish and Chips och drack en väldigt god öl som jag aldrig sett förr.

  

Efter lunchen körde vi lite till (mycket bilåkande) längs med  Loch Ness och vi stannade till vid Urqhui-ruin och tog lite bilder..



Vi stannade inte så länge för vädret blev rätt rått.

Vi passerade Glencoe på vägen till gästhuset. Det var så vackert! Delar av Harry Potter har tydligen spelats in i det här området.

     


Framme vid Drovers Inn!
Man hade förberett rejält för Halloween med spöken och spindelnät på väggarna, passade rätt bra med husets karaktär om man säger så...

     





http://publishme.se/86797/imagehandler/?go=upload     






Örnen höll ett vakande öga över gästerna i baren..

Vi avslutade lördagen med livemusik, gott käk och dryck på gästhusets pub.



Over and out.

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Alla kossor, grisar, får och övriga kreatur heter Kajsa, vadan detta?!?!

2008-11-16 @ 14:46:31
Postat av: Emma

Hihi! Bara för att du ska reagera på det, haha!

2008-11-21 @ 09:56:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback